Hemşehrimiz Çiftçi, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Atandı

Cumhurbaşkanlığının rektör atamalarına ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne ise Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Harun Çiftçi atandı.

Hemşehrimiz Çiftçi, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Atandı

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörlüğüne, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri öğretim üyesi, Tıbbi Biyokimya Prof. Dr. Harun Çiftçi atandı.

Harun çiftçi, 21.04.2021 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne Rektör olarak atandı.

PROF. DR. HARUN ÇİFTÇİ KİMDİR?

Prof. Dr. Harun ÇİFTÇİ, 1975 Elazığ doğumludur.

1996 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü tamamlayan Harun ÇİFTÇİ, Organik Kimya Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

Birinci doktorasını 2000 yılında Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Fırat Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Ölçücü’nün danışmanlığında Analitik Kimya Anabilim Dalında tamlamayan Harun Çiftçi, ikinci doktorasını ise Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalında yapmıştır.

2012 yılında Doçent, 2017 yılında ise Profesör ünvanı almıştır. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı ve Öğretim Üyesidir. Tıp Fakültesindeki akademik görevlerinin yanında, Avrupa Birliği, TÜBİTAK ve Bölgesel Kalkınma Projelerinde Yürütücü, Koordinatör ve Danışmanlık gibi birçok vazifeyi de ifa etmiştir.

Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki uzmanlıkları nedeniyle Multidisipliner alanlarda Ulusal ve Uluslararası çalışmalara önemli katkılar sağlamıştır.

Diğer üniversitelerde yapılan atamalar ise şöyle:

Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Orhan Uzun, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Harun Çiftçi, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İbn-i Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Atilla Arkan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper atandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2021, 14:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ali
ali - 3 yıl Önce

Allah hayırlı uğurlu etsin.

+1??/
+1??/ - 3 yıl Önce

bu durumla gurur duy, sonrada firat'a elazigli olmayan biri ataninca tepki ver

SIRADAKİ HABER

banner137