Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan kararlara göre Maden ve Petrol İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı görevine, Elazığlı hemşehrimiz EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Kazım Özgür atandı.

MAPEG GENEL MÜDÜR YARDIMCISI KAZIM ÖZGÜR KİMDİR?

Kazım Özgür İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü'nden ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1995 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı'nda göreve başladı ve ardından EGO Genel Müdürlüğü'ne geçti.

EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde;

Gaz Departmanında Altyapı Kontrol Müdürü olarak çalıştı.

Raylı Sistemler Bölümü'nde 2008 yılından itibaren;

Kontrol Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Yapım Müdürlüğü ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

13 Haziran 2012 tarihi itibariyle Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nde (AYGM); Demiryolları İnşaat Daire Başkanı olarak atandı. Aynı zamanda Demiryolları Etüt ve Proje Daire Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

10 Nisan 2014 tarihinde Elazığ Belediyesi'nde Belediye Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. Belediye Meclis Başkanlığı yaptı. Aynı dönemde belediye şirketi EBUAŞ'ta yönetim kurulu üyeliği yaptı.

18 Ocak 2019 tarihi itibarıyla EÜAŞ Genel Müdürlüğü'nde İnşaat ve Kamulaştırma Daire Başkanı olarak görev yaptı.

23 Eylül 2020 tarihinde EÜAŞ Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Resmi Gazete'de yayımlanan son atama kararına göre Kazım Özgür MAPEG Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Kazım Özgür Evli ve üç çocuk babasıdır.