Hemşehrimiz Prof. Dr. Fendoğlu'na Önemli Görev

Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyeliğine atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla yeni görevine atanan Prof. Dr. Fendoğlu’nun atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hemşehrimiz Prof. Dr. Fendoğlu'na Önemli Görev

Anayasa Hukuku alanında önemli çalışmalara imza atan Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu önemli bir göreve atandı.

Prof. Dr. Fendoğlu, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyeliğine getirildi.

 

PROF. DR. FENDOĞLU, BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU ÜYELİĞİNE ATANDI

Birçok önemli görevde bulunan ve görevlerini başarıyla sürdüren Prof. Dr. Fendoğlu’nun atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla yeni görevine atanan Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’nun dokuz üyesinden biri oldu.

PROF. DR. HASAN TAHSİN FENDOĞLU KİMDİR?

İlk ve orta öğrenimini Elazığ ve İstanbul’da tamamladı. Üç yıllık lise öğrenimini bir yılda, pekiyi derece ile bitirerek Türkiye derecesi yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi' ni bitirdi. Bir süre serbest avukatlık yaptı. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi’nde, temel hak ve özgürlüklere ilişkin olarak yazdığı doktora tezini 1992 tarihinde İstanbul Üniversitesinde tamamlayarak “Kamu Hukuku Doktoru” (Ph.D.) oldu. Yargı bağımsızlığına ilişkin olarak bitirdiği doçentlik tezi ve diğer çalışmaları dikkate alınarak, üniversite doçenti unvanını kazandı. Yabancı dil sınavını iki dilden başardı. “Türkiye’de Demokrasinin Gelişimi ve Avrupa Birliği” isimli profesörlük tezi ve diğer çalışmaları dikkate alınarak Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Anayasa Hukuku Profesörü oldu. Akademik çalışmalar yanında bürokrasinin değişik kademelerinde görev yaptı. Başbakan Başmüşaviri, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ulusal Komitesi Başkanı, Birleşmiş Milletler UNESCO İnsan Hakları İhtisas Komitesi üyesi, Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu Üyesi, Bölge Kurulu Başkanı ve TRT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı döneminde, kamuda ilk kez Türkiye İnsan Hakları Raporu’nu, Kayıp Çocuklar Raporu’nu, İşkence ve Kötü Muamele ile Etkin Mücadele Raporu’nu ve Töre Namus Cinayetleri Raporu’nu yayımladı. Avrupa Konseyi ile yapılan ve Adalet ve İçişleri Bakanlıkları ile birlikte gerçekleştirilen “Implementation of Human Rights Reforms in Turkey” Projesi’nin Başkanı olarak Avrupa ülkelerinde yapılan uygulamalarda Türk Heyetine başkanlık yaptı. İ.Ü Hukuk Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde Anayasa Hukuku Profesörü olarak bulundu. GAP Gazeteciler Birliği tarafından 2011 yılında yılın en başarılı hukuk adamı seçildi. 28 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından RTÜK üyeliğine seçilen Fendoğlu, 23 Temmuz 2013 tarihinde Üst Kurul tarafından Başkan Vekili seçildi. RTÜK Başkan Vekilliği görevini 15 Temmuz 2015 tarihînde başarılı bir şekilde tamamladı. İngilizce, Arapça ve Farsça bilen Fendoğlu, halen Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevine devam etmektedir. Fendoğlu’nun, iki tanesi Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanmış; çok sayıda hukuk kitabı, yüzü aşkın bildiri, makale ve çalışmaları bulunmaktadır.

Medya grubumuz olarak Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu'na yeni görevinde başarılar dileriz...

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
NAZİM SAYDIK
NAZİM SAYDIK - 4 yıl Önce

BİR HEMŞERİM OLARAK GURUR DUYDUM ALLAH HAYIRLI ETSİN RABBİM YOLUNU AÇIK ETSİN

SIRADAKİ HABER

banner137