Hemşehrimiz Suat Yığmatepe Vefat Etti

Şair, Yazar, Senarist, şarkı sözü yazarı ve sinema oyuncusu hemşehrimiz Suat Yığmatepe vefat etti.

Hemşehrimiz Suat Yığmatepe Vefat Etti

Hemşehrimiz Suat Yığmatepe 65 yaşında hayatını kaybetti...

Nerede kaldı o günler

Ötmüyor hiç bülbüller.

Soldu açan hep güller,

O günler yalan oldu

Bu gönül senden hiç bıkar mı sandın

Sevdiği yürekten çıkar mı sandın

Aşk dolu mabedi yıkar mı sandın

Arkana bakmadan gidiyorsun…

Daha bir çok şarkıya yazdığı sözlerle hayat vermişti Suat Yığmatepe…

Şairliğin yanı sıra sinema oyunculuğu, senaristlik ve yazarlık gibi birçok unvanı kartvizitinde taşıyan Suat Yığmatepe, 04 Şubat 2022 tarihinde Erdek’de vefat etti.

2 Aralık 1957 Elazığ Merkez doğan Suat Yığmatepe, İlk, orta ve lise öğrenimimi Elazığ’da tamamladıktan sonra 1977 yılında Yüksek Öğrenim için Ankara’ya gitti. 1978 yılında Meteoroloji Genel Müdürlüğünde memur olarak göreve başladı. Sonrasında Ankara’da Kalkınan Dünya, Palvonya, Damlalar adlı dergilerin Genel Yayın Müdürlüğünü ve Sanat Yönetmenliğini yaptı. Bu yıllar içerisinde ‘Gün Batarken’ adlı ilk şiir kitabı yayınladı.

Bu yıllara müteakip günlerde de ‘Dileyiş’, ‘Bir Yer Düşünüyorum Çocuklar İçin’ adlı şiir kitapları yayınladı. ‘Bulutların Ötesi’ adlı şiir kitabımı Halil Dalman, Nurettin Anlı, Senai Şara, Hamit Kalabalık adlı şair arkadaşlarıyla birlikte yayımladı. 1987 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne geçerek bir süre emekli Tuğgeneral Nihat İlhan Paşa ile birlikte çalıştı.

Şiirleri; Türk Edebiyatı, Kemalist Ülkü, Ajans-Türk, Diyanet Çocuk, Gülpınar, Ana, Erciyes, Yeşilay, Türkiye, Gençlikte Hamle, Gözlem, Eflatun, Size, Hey, Kelebek, Karınca Kardeş, Antoloji, Fısıltı, Hayat Mecmuası, Müzik Magazin, Yeni Asya, Anadolu Sanat, Günün Kadını, Yeni Defne, Halay, Trakya Ekspres, Bizim Kuşak, Son Gün, Fırat, Uluova, Turan gibi birçok dergi ve gazetede yayınlanmıştır.

Şiirleri; Alaattin Pakyüz, Selmi Andak, Zeynettin Maraş, Esat Kabaklı, Yılmaz Tatlıses, Orhan Gencebay gibi birçok değerli isimler tarafından bestelendi. Besteleri Sibel Can, Güler Işık, Esat Kabaklı, Hüseyin Altın, Aras Ardalan, Engin Çır, İsmail Acar, Emrah Uysal, Onur Yenigün, Sebahattin Sivrikaya, Almancı Fatoş, Melek Gündem gibi birçok değerli sanatçı tarafından okunmuştur. Ayrıca MESAM (Türkiye Musiki Eserleri Meslek Birliği), İLESAM (İlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği) ve FİLMSAN üyesidir.

Yönetmen  Halit Refiğ’in teşviki ile sinemaya yöneldi. Devlette görev aldığından uzun süreli filmlerde rol alması mümkün olmadığını düşünerek kısa rolleri hobi olarak üstlendi. Bunlardan birkaçı; Yaşar Alptekin, Yasemin Evcimin başrol oldukları yerli “Lambada” filmi. “Misafir”, “Karanlıkta Biri Var” gibi filmlerde rol aldı.

Birçok sinema filminde ve dizide rol alarak çalışmalarını devam ettirdi. 2019’da Kültür Bakanlığı teşviki ile Yönetmen Engin TEMİZER ile birlikte ‘Şarkılarda Şiirlerde Filmlerde İstanbul’ temalı belgesel filmin Sanat Yönetmenliğini yaptı.

Yaşamının son yıllarını Balıkesir’in Erdek ilçesinde geçiren merhum Suat Yığmatepe, aynı yerde toprağa verildi.

Medya grubumuz olarak merhum Suat Yığmatepe’ye Allah’tan Rahmet, ailesine, sevenlerine ve kültür-sanat ve sinema camiasına başsağlığı dileriz…

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2022, 19:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Tolga
Tolga - 2 yıl Önce

Elazığ'da bir faydadı olmuş mu?

Erdekli
Erdekli @Tolga - 2 yıl Önce

EyvAllah gakgo sağolasız

Vatandaş
Vatandaş @Tolga - 2 yıl Önce

Allah rahmet etsin .Balıkesir Erdeklilerin Başı sağolsun.

Hamdi
Hamdi - 2 yıl Önce

Erken gittin suat

SIRADAKİ HABER

banner137