Hemşehrimiz Yapıcı TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne Asaleten Atandı

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’ne 19 Ocak 2021 tarihinde vekaleten atanan hemşehrimiz Ömer Sami Yapıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yayımlanan Resmi Gazete’de asaleten TEDAŞ Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Hemşehrimiz Yapıcı TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne Asaleten Atandı

Resmi Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yayımlandı.

Enerji Sektöründe hizmet yürüten Kamu İktisadi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında önemli görevler üstlenmiş olan, Bürokrat, hemşehrimiz, Ömer Sami Yapıcı, TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne 19 Ocak 2021 tarihinde atanmış ve çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütmekteydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile hemşehrimiz Yapıcı TEDAŞ Genel Müdürlüğü görevine asaleten atandı.

ÖMER SAMİ YAPICI KİMDİR?

1965 yılında dünyaya gelen Ömer Sami YAPICI; ilk, orta ve lise tahsilini Palu’da tamamladı. 1982 yılında Elâzığ Fırat Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümünü kazanarak 1986 yılında Elektrik Mühendisi unvanını aldı. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra 2014 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden İşletme Yüksek Lisans derecesini aldı.

1986 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü, Dicle Elektrik Dağıtım Müessesesinde (Diyarbakır) elektrik mühendisi olarak göreve başladı ve 1991 yılına kadar burada değişik görevlerde bulundu.

1991 ile 1994 yılları arasında, Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü, Fırat Elektrik Dağıtım Müessesesinde (Elâzığ) değişik görevlerde bulundu.

1994 ile 1997 yılları arasında, Tokat, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

1997 ile 2016 yılları arasında TEDAŞ Genel Müdürlüğünde; Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Müşavirlik, Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinin yanı sıra Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ve Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Osmangazi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi ile Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu.

2017/550 sayılı kararname ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevine atanarak 2017 yılından beri bu görevi yürüten Ömer Sami Yapıcı, 19/01/2021 tarihinde Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine vekaleten atandı.

Hemşehrimiz Ömer Sami Yapıcı 20 Mart 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de vekaleten yürüttüğü TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne asaleten atandı.

Medya grubumuz olarak hemşehrimiz Ömer Sami Yapıcı'ya görevinde başarılar diliyoruz...

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2021, 09:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Ceyran faturalarını elazığda düşürürse çok iyi hizmet etmiş olur

SIRADAKİ HABER

banner137