Hemşerimiz Ahmet Balıbey’e Yeni Görev

Elazığlı hemşerimiz Eğitimci Yazar TBMM Müşaviri Ahmet Balıbey, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın imzası ile kütüphane başkanlığında boşalan Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Hemşerimiz Ahmet Balıbey’e Yeni Görev

Hemşerimiz, Elazığ’ın sevilen yüzü Eğitimci/Yazar Tbmm Müşaviri Ahmet BALIBEY, TBMM Başkanı BİNALİ Yıldırım’ın imzası ile Kütüphane Başkanlığında boşalan Başkan Yardımcılığı görevine atandı. TBMM Kütüphane Başkan Yardımcılığına atama kararı TBMM de yayımlandı.

AHMET BALIBEY KİMDİR?

Elazığ ili Baskil ilçesi Hacımustafa köyü nüfusuna kayıtlı olan Ahmet Balıbey, 1970 yılında dünyaya geldi.

1993 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nde yüksek öğrenimini tamamlayıp 1993-1996 yılları arasında Final Dergisi Dershaneleri’nin çeşitli şubelerinde öğretmenlik ve yöneticilik yapan Balıbey, 1997 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine geçerek Kayseri ili Özvatan İlçesi Taşlık İlköğretim Okulu’nda Müdür Vekilliği yaptı.

1995yılında Şanlıurfa ili Halfeti ilçesi Askerlik Şubesi Başkanı olarak vatani görevini tamamlamasının akabinde Milli Eğitim’den istifa ederek tekrar Final Dergisi Dershaneleri’nde Tarih öğretmeni olarak görev alan Balıbey, Final Dergisi Dershaneleri’nde öğretmenliğin yanı sıra çeşitli kademelerde yöneticilik, Yay Test Soru komisyonu üyeliği, soru bankaları görevlisi, OKS konu anlatım kitapları ve soru bankası yazarlığı yaptı.

2006 yılından bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Konya/Manisa/Elazığ/ Adana Milletvekilliği yapan Mehmet Necati Çetinkaya’nın Özel Kalem Müdürlüğünde bulundu.

Balıbey ‘in yerel ve ulusal yayın yapan çeşitli dergi ve gazetelerde muhtelif konularda yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

2011yılında Yeniçağ Tarihi Anabilim dalında yüksek Lisansını tamamlayan,2013 yılında ise özel öğrenci statüsünde doktora yapan Balıbey, Türk Tarihi konusundaki unutulmaya yüz tutmuş konuların aydınlatılmasında araştırmalarını sürdürmektedir.

2015 tarihinde TBMM’ye Müşavir olarak atanmıştır.

Türkiyenin birçok ilinde çeşitli alanlarda(Kutul Amare, Çanakkale, İstiklal Marşı, Abdulhamit ,Şehitlik ve Gazilik,Kurtuluş Savaşının ünlü Paşası Yakup Paşa ,Gençlik, Elazığ Alimleri, Osmanlının birçok dönemi ile ilgili .....) sayısız konferans ve tv programına katılan Balıbeyin iki tanede yayınlanmış şiir cd mevcuttur.

Okumaya, şiire, spor yapmaya, doğa yürüyüşlerine ilgi duyan Balıbey, halen Kukla ve Karagöz Kültürünü Araştırma ve Geliştirme Derneği (Ku-ka Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, İmaj-A Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği, RADEV Genel Başkan Yardımcılığı, Bowling Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliği, Ankara Başkent Meclisi Üyeliği ve Eğitim koordinatörlüğü görevlerini başarı ile yürütmektedir.

Balıbey, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Müşavirrrrr
Müşavirrrrr - 5 yıl Önce

Müşavir demek memuriyette atanacağı bir üst kadroya atanamayanlara verilen sus payı gibi bir unvan. Habere bakınca adam sanki öyle yüksek bir makama atanmış Elazığ ın artık sırtı yere gelmez gibi imaj var.

Haşim pıhtı
Haşim pıhtı - 5 yıl Önce

Gururlandık hemşehrim

SIRADAKİ HABER

banner137