Hemşerimiz Prof. Dr. Bestami Özkaya'ya Önemli Görev

Elazığlı hemşerimiz Prof.Dr. Bestami ÖZKAYA Yıldız Teknik Üniversitesi Araştırma-Planlama Rektör Yardımcılığı görevine atandı.

Hemşerimiz Prof. Dr. Bestami Özkaya'ya Önemli Görev

Elazığlı hemşerimiz Prof.Dr. Bestami ÖZKAYA Yıldız Teknik Üniversitesi Araştırma-Planlama Rektör Yardımcılığı görevine atandı. Prof.Dr. Bestami ÖZKAYA Fırat Üniversitesi Çevre Mühendisliği mezunu olup, 1998-2000 yılları arasında İSKİ Atıksu Arıtma ve Ruhsat Denetim Daire Başkanlığı bünyesinde Kontrol Mühendisi olarak görev yaptı.

Akademik çalışmalarına 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. Aynı Üniversite ve Bölümde 2001 yılında yüksek lisans, 2004 yılında ise doktora çalışmalarını tamamlayarak, 2005 yılında YTÜ’de Yardımcı Doçentlik kadrosuna atandı.

2006-2008 yılları arasında TÜBİTAK ve Avrupa Birliği 6. Çerçeve Programı (FP6) kapsamında yürütülen bir proje desteğiyle doktora sonrası çalışmalarını Finlandiya’da sürdürdü. Finlandiya’da yaptığı çalışmalarıyla bu ülkede Doçentlik unvanı aldı. Çevre Bilimleri ve Mühendisliği alanında Türkiye’de de Doçentlik unvanı alan Özkaya, 2013 yılından beri YTÜ Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında Profesör olarak görev yapmaktadır.

Ziyaretçi profesör olarak birçok kez Finlandiya Tampere Teknik Üniversitesi'ne görevlendirilerek çevre biyoteknolojisi alanında uluslararası birçok projelerde yer almıştır.Bizlerde hemşerimiz Prof.Dr Bestami Özkaya'ya yeni görevinde başarılar dileriz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137