Baskilliler Derneği tarafından hazırlanan, İçişleri Bakanlığı, Elazığ Valiliği ve Sivil Toplumu Destekleme İl Müdürlüğü tarafından desteklenen “Hepimiz biriz,Biz Türkiye’yiz” projesi sone erdi.

Projenin kapanış pr++ogramı başta şehit aileleri ve gaziler olmak üzere Sivil Toplumu Destekleme İl Müdürü İzzet Atam, Öz İnşaat İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca, Hizmet iş Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Veysel Doğan ve dernek yönetim üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.  

ARSLANMİRZA: NE AMERİKA NE RUSYA NE DE KIZIL ÇİN HER ŞEY TÜRKİYE İÇİN

Programda konuşan projenin mimarı Baskilliler Derneği’nin Başkanı Naim Arslanmirza, “Şehitliğin anlam ve öneminin anlatıldığı konferanslar, seminerler, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Vakfı, Elazığ Realist Gençlik Vakfı, Elazığlılar derneği ve birçok okullarımızda okul aile birlikleri, okul müdürlükleri ve gençlik dernekleriyle birlikte bu sivil toplum projemiz gerçekleşmiştir. Bugün projemizin kapanış toplantısını yapmak üzereyiz. Ve sizlerle birlikteyiz. En mutlu anımız şehit aileleriyle birlikte olduğumuz andır. En mutlu günümüz şehitlerimizin anıldığı gündür. Buradan tüm dünyaya şunu söylüyoruz. Ne Amerika ne Rusya ne de Kızıl Çin her şey Türkiye için ve hepimiz biriz biz Türkiye’yiz. Bir ölür bin diriliriz. Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedi.

ATAM: PROJENİN VATANIMIZA MİLLETİMİZE FAYDALI OLDUĞU KANAATİNDEYİM

Sivil Toplumu Destekleme İl Müdürü İzzet Atam ise, “Bu projenin yürütülmesinden bugüne kadar gerek dernek başkanımız ve dernek proje koordinatörü Naim Arslanmirza Bey’e ve gerekse yönetim kurulu üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Proje hakikaten bütünleştirici, birleştirici ve bir araya gelme noktasında çok faydalı olmuştur. Projede emeği geçen bütün yönetim kurulu üyelerini ve başkanını özellikle tebrik ediyorum. Projenin vatanımıza, milletimize faydalı olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

SEKİN: ÜMMETİMİZİN UMUDU HİÇ DÜŞÜRÜLMEMİŞTİR

Kapanış programında İzmir Adliyesi önündeki saldırıda şehit düşen Fethi Sekin’in babası Zeki Sekin, “Anadolu’nun her evinden, Şamdan, Halep’ten, Trablus’tan, Üsküften, Kosova’dan Saray Bosna’dan, Kafkasya’dan sahibinin servetini yıkmak için Çanakkale’ye akın edilmiştir. Ve netice de ümmetimizin umudu hiç düşürülmemiştir.

KOCA: YERYÜZÜNDE BİZİM GİBİ HER GÜN GÖZYAŞI DÖKEN BİR MİLLET YOKTUR

Öz İnşaat İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca, “Yeryüzünde belki de bizim gibi şehit veren, her gün gözyaşı döken bir millet yoktur. Ama Akif’imizin de buyurduğu gibi kim bu cennet vatanının uğruna olmaz ki feda şüheda fışkıracak toprağa sıksan şüheda canı, cananı bütün varımı alsın da hüda etmesin beni tek vatanımdan beni dünyada cüda diyiyor. Ve yine şairimiz bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır. Toprak eğer uğrun da ölen varsa vatandı” diye kaydetti.

DOĞAN: BİZ BU DERNEĞİ VE FEDERASYONU KURMAK İÇİN ÇOK EMEK VERDİK

Son olarak konuşan Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Veysel Doğan, “Biz bu derneği ve federasyonu kurmak için Sayın onursal başkanımın ifade ettiği gibi çok emek verdik. Yani canla başla çalıştık. Burada şehit ailesi olmayan değerli büyüklerimde var bunların bize reklam olmaması açısından isimlerini telaffuz etmememizi istemediler. Sağ olsunlar bize alttan, alttan gizliden destek verdiler” şeklinde konuştu.