Yasin okundu. Dualar edildi.

Baskilliler Derneği’nin “Hepimiz Biriz, Biz Türkiye’yiz” projesi kapsamında ilk durağı, Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’in kabri oldu.

20 Aralık’ta başlayan “Hepimiz Biriz, Biz Türkiye’yiz” projesi hakkında bilgiler veren Baskilliler Dernek Başkanı Naim Arslanmirza, amaçlarını anlattı.

Başkan Arslanmirza yaptığı konuşmada, “’Hepimiz Biriz, Biz Türkiye’yiz’ adlı projemizi ayın 20’sinda başlattık. Bu projemiz özellikle İçişleri Bakanlığı, Elazığ Valiliği, İl Dernekler Müdürlüğü tarafından desteklenen bir projedir.

“AMACIMIZ ÜLKEMİZİN MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ VURGULAMAK”

Amacımız ülkemizin milli birlik ve beraberliğini vurgulamak, güçlü bir Türkiye’yi ortaya koymak, terörden dolayı mağdur olmuş, göç etmiş insanlarımız ile bu vatanın vatan olması için 1071’de Alparslan’ın başlatmış olduğu vatan yolculuğunun 947. yılını kutlayıp önümüzdeki 2071 yılını bin yıllık Türk vatanının devamının sağlanabilmesi için, 1453 İstanbul’un fethi ile başlayan çağ atlamış, çağ açmış Fatih Sultan Mehmet Han cennet mekânı anmaktır. 1915’te başlayan Çanakkale ruhu ile devam edip Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile birlikte vatanımızın bölünmez bütünlüğü için kurtuluş mücadelesi veren gerek nice nice şehitlerimizi anmak gerekse vatanımızın 15 Temmuz’da satılmak istenen cephelere, ajanlara, siyonistlere karşı verilen durumdan vazife çıkarmaktır” dedi.

BAŞKAN ARSLANMİRZA ŞEHİTLERE VURGU YAPTI

Arslanmirza, Kahraman Şehidimiz Fethi Sekin’ine, şehitlerimize ve şehit ailelerine de vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Öz görevi olmadan bile vatan için canını feda eden şehidimiz Fethi Sekin kardeşimizin mezarı başında cennette bizlere şefaatle birlikte peygamberimizin yanına giden kardeşimizi Baskilliler Derneği olarak anıyoruz.”

“TEK MİLLET, TEK DEVLET DİYEREK PROJEMİZİ BAŞLATTIK”

Arslanmirza, “Tek millet, tek devlet diyerek projemizi başlattık” ifadelerini kullanarak, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Arslanmirza, “Ülkemizin milli birlik ve beraberliğini, gelecekte tek vücut olan vatanımızın ve milletimizin geleceğini, Alevi’si, Sünni’si, Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’sı, Çerkez’i, Boşnak’ı ayrım yapmadan tek millet, tek devlet, tek bayrak diyerek projemizin çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize uzun ömürler ve gelecekte yüzlerce, binlerce şehit ve şehadet şerbeti içmeye hazır olan, kim var denildiğinde sağına, soluna bakmadan ben varım diyen yüce milletin evlatları olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.