Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesindeki bakımevlerinde kalan yaşlılar ve engelliler ile koruma altındaki çocuklar, lösemili çocuklar için oyuncaklar yapıyor.

KENÇ: KALİTELİ BİR YAŞAM VE AYNI ZAMANDA ÇABALARIMIZ VAR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, “Cumhurbaşkanımızın himayeleri altında özellikle kurumlarımızda bulunan insanların kaliteli bir yaşam sürmesi için sadece burada yedirip içirmekten ziyade onlarla aynı zamanda aktif yaşam, kaliteli bir yaşam ve aynı zamanda çabalarımız var. Bugün burada 3 nesil arada. Çocuk evlerimizde bulunan çocuklarımız rehabilitasyon merkezlerimizde bulunan kardeşlerimiz ve aynı zamanda gazi huzur evlerimizde bulunan büyüklerimizle bir aradayız. Biz bugün burada kıymetli büyüklerimizle gazi huzur evinin gerek erkek gerek bayan yaşlılarımız gayle etmişler, dert etmişler, Lösemili çocuklarımıza aynı zamanda muhabbetlerini ulaştırma adına, gönüllerini onlara açma adına yaptıkları bez bebekleri bugün inşallah 3 kuşak bir arada. 3 kuşak birlikte gülecek, birlikte hüzünlenecek birlikte sevinecek. İnşallah burada yapılacak olan el emeği eserleri lösemili çocuklarımız adına hediye edeceğiz”dedi.

KAVAK: ÖĞRENCİLERİMİZDE BU İŞİ BAYAĞI SEVİYORLAR
 
Usta öğretici Gülay Kavak da, “Yaşlılarımıza, çocuklarımıza zamanlarını geçirmek için etkinlikler yaptırıyoruz. Hani hem kendiler bir şey öğrensinler, hem canları sıkılmasın bir de bebekleri yaptırıyoruz. Bu bebeklerimiz organik olduğu için sıfır el çorapları alp yapıyoruz ve hijyen açısından çok iyi. Çoraptan bebekleri yapıyoruz, örgüden bebekler yapıyoruz. Hayvan olarak kaplumbağa yapıyoruz. Bir de örgüden yeleklerimiz var, liflerimiz var, boncuk yapıyoruz. Buradaki öğrencilerimizde bu işi bayağı seviyorlar” diye kaydetti.

Çalışmaya katılanlar, engelli ve çocukların severek oyuncakları yaptığını kaydeden Kavak, oyuncakları hastanelerde tedavi gören çocuklara hediye edeceklerini kaydettiler.