Elazığ Valiliği himayelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve kitap okuma alışkanlığının artmasını amaçlayan "Elazığ Her Yerde Okuyor” projesine katkı sunmak ve kitapseverlerin kitaba daha ucuz ulaşmasını sağlamak amacıyla fuar düzenledi.

Ahmet Aytar Meydanı’nda 600 metre kare alanda binlerce kitabı okuyucu ile buluşturan kitap evi, kitapların satışını 3 ila 9 lira arasında yapıyor.

Elazığ Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batı Kitap evinin katkılarıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın açılışı Elazığ Belediyesi Mehteran ekibinin gösterisi ile başladı.

BATI: 9 TL’DEN DAHA PAHALI BİR KİTAP OLMAYACAK

Batı Kitap Kırtasiye Genel Müdürü Mustafa Batı, fuarı düzenlemekteki amaçlarını anlatarak, “Elazığ Her Yerde Okuyor” projesine bir deste bizden olması amacıyla herkes okusun diye tüm kitaplar 3-5-7-9 TL’den başlayan fiyatlarla bu fuar boyunca satılacaklar. 9 TL’den daha pahalı bir kitap olmayacak. Bu fuarda herkes kendisine uygun okuyabileceği kitabı mutlaka bulacak. Türk klasikleri, dünya klasikleri, kişisel gelişim, dini kitapların hepsi bu fuarda satılacak. Asıl önemli olan konu; burada çok farklı bir uygulama yapacağız. Bu kitap fuarı boyunca Türkiye’de ses getirecek “Onlarda Okusun” diye bir projeyi yürüteceğiz fuarımız içerisinde buluna, hemen standın arkasında bulunan havuza ister kendi kütüphanenizden getirdiğiniz bir kitabı veya buradan satın aldığınız kitabı o havuza atmak suretiyle havuzda toplanan kitapları Elazığ’da faaliyet gösteren Goncalar Solmasın Derneği Hacı Ormanoğlu bu işi üstlenecek ve huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum “Onlarda Okusun” kampanyasına ilk bağışı 500 adet kitap ile biz başlatıyoruz” dedi.

AYAZ: BU TÜR ORGANİZASYONLAR ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

Elazığ Belediye Başkan Vekili Mazhar Ayaz, belediye olarak böylesi çalışmaların içinde var olmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Mazisi ilim ile irfanla temellenen bir toplum olan bizler için bu son derece olumsuz bir tablodur. Bu noktada okuyan bir nesil için hepimizin üzerine önemli görev düşmektedir. Ancak okuyan nesille daha bilinçli bir tolum düzeyine ulaşabiliriz. Bu doğrultuda okuyucu ile yazarı buluşturan bu tür organizasyonlar önem arz etmektedir. Bu nedenle kitap fuarları şehrimiz ve geçeğimiz adına önemli bir kazançtır” diye kaydetti.

ORMANOĞLU: ONLARIN YÜREKLERİNE DOKUNACAĞIZ İNŞALLAH

Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, ihtiyaç sahibi okullara gönderilmek üzere onlarda okusun projesiyle ilgili bilgi vererek, “Bu kampanyanın en önemli ayağı askıda kitap kampanyası. Köylerimizde en ücra yerdeki çocukları sizin askıda kitap kampanyası ile bağışladığınız kitapları kendi elimizle götürüp onların yüreklerine dokunacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Fuara gelenler Öğrenciler de, fiyatların uygun olduğu fuarın sürekli olmasını istediler.

DÖNER: BU KİTAP EVİNİN ŞAHSINDA HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, vatandaşın ucuza kitaba ulaşması noktasında fuarların önemine değinerek, “15 ile 30’u arasındaki süreçte en pahalı kitabın 9 TL olduğu bir dönemde malumunuz son dönemlerde kitap fiyatları arttı. Okuyucuların büyük bölümünün şikâyeti kitap fiyatlarının fazla olmasından dolayı alınamaması. Burada üst fiyat 9 TL olarak belirlenmesi ve bununda bütün kitapların bu fuarda yer alması önemli. Ben bu kitap evinin şahsında herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Onlarda okusun adlı projeye fuarı ziyaret eden kitapseverler, aldıkları kitapları oluşturulan havuza bağışlamalarıyla katkıda bulunabilir.