Elazığ’da kar yağışı dört gözle bekleniyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, kar yağışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“RÜZGAR HEM YAĞIŞIN BİRAZ DAHA GEÇ GELMESİNİ HEM DE HAVANIN ISINMASINI ENGELLEDİ”

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Bugün kuvvetli rüzgarlar vardı bölgemizde. Saatte 40 kilometreyi geçen rüzgarlar meydana geldi. Güney’de olan rüzgarlar hem yağışın biraz daha geç gelmesini hem de havanın ısınmasını engelledi. Biz bu rüzgarın Perşembe günü öğle saatlerine kadar devam etmesini bekliyoruz. Yalnız gece yarısından itibaren rüzgarın yön değiştirerek Kuzeyli yönlere dönmesini bekliyoruz. Kuzeyli yönlere dönmesiyle beraber havanın biraz daha soğumasını ve artık karla karışık yağmur ve kar yağışını almamızı bekliyoruz bölgemiz genelinde” ifadelerini kullandı.

“YARIN YER YER KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI BEKLENTİMİZ VAR”

Taner Erdoğan, “Bu sene ortalamaların üzerinde bir yağış bekliyoruz. Ve ortalama civarında bir sıcaklık bekliyoruz. Kış boyunca yer yer kar yağışını alacağız. Bu yağışlı sistem yarın etkili olduktan sonra Cuma sabahı bölgemizi terk edecek. Yarın yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı beklentimiz var. Bu sistemi geçtikten sonra özellikle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok altına düşmesini bekliyoruz. Daha önce uyarılarımızı yapmıştık. Özellikle Cuma gününden sonra Cumartesi sıcaklıkların mevsim normallerinin çok altında olmasını bekliyoruz. -8 derece civarında olması bekleniyor. Buzlanma ve don olayı olacak. Daha sonra tekrardan Pazar günü yeni yağışlı sistemler bölgemizi hafta boyunca etkisi altına alacak. Önümüzdeki haftalarda da yer yer kar yağışı göreceğiz. Bu yağışlar şehir merkezinde gerçekten şu an için tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

“BUZLANMA VE DON OLAYINI YER YER GÖRECEĞİZ”

Bölge Müdürü Erdoğan, “Hava sıcaklıkları sıfırın altına düşeceği için buzlanma ve don olayı kaçınılmaz. Bu olacak. Özellikle yağışlı sistem Cuma sabah saatlerinde bölgemizi terk ettikten sonra hafta sonunda buzlanma ve don olayı bekliyoruz. Önümüzdeki hafta yağışlı hava gelecek ama yine de bir hafta boyunca önümüzde yeni yıla başlayana kadar mevsim normallerinin altında bekliyoruz. Buzlanma ve don olayını yer yer göreceğiz.  Sürücülerin kışlık takmalarını, özellikle rakımı bin 200’ün üzerinde olan yerler için biz uyarılar yaptık. Karla karışık yağmur ve kar yağışlarının olacağı ve tipi olacak yerlerde tedbirlerini almalarını öneriyoruz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL