Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı tarafından LGS ve YKS Öncesi veliye düşen görevler konulu seminer düzenlendi.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Başkanı Semih Işıkver, eğitimin küçük yaşlarda başladığını belirterek, öğrencilere doğru yol göstermek amacıyla eğitim seminerini düzenlediklerini söyledi.

IŞIKVER: ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜZERİNDEKİ BASKIYI KALDIRMA ADINA BİR ÇALIŞMA YAPMA MAKSADIYLA BURADAYIZ

Işıkver yaptığı konuşmada, “Beş yaşındaki bir sabinin de 75 yaşındaki bir büyüğümüzün de eğitime, öğretime, her zaman bilgiye ulaşmaya, her zaman gelişmeye ihtiyacı vardır. Ki yüce dinimiz İslam’da da bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlama babında Kuran-ı Kerim’in nazil olan ilk ayetinin ‘oku’ ayeti olduğu gerçeğini de unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin malumu olduğu üzere bu hafta sonu liselere geçiş sınavı var. 5 Haziran Pazar Günü sabah 09:30’da LGS sınavımız olacak. Bu gün buralarda bulunma amacımız bu malumu ilan etmek değil tabii ki. Sınava iştirak edecek evlatlarımızın durumunu anlamak ve onlarla beraber bu heyecanı taşıyan velilerimize doğru yolu göstermek, öğrencilerimizin üzerindeki baskıyı kaldırma adına bir çalışma yapma maksadıyla buradayız. MHP’nin genel olarak eğitim vizyonunu ne kadar önemsediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu hususta birçoklarının anlamakta güçlük çektiği ve başka konularda olduğu gibi yine liderimizin 350 milyon Türk’ün lideri olan Doktor Devlet Bahçeli Bey’in ileri görüşlülüğünü ve nasıl bir vizyona sahip olduğunu da ‘üniversitelere geçişte sınavı kaldıracağız’ ifadesini kullandığı zaman diliminde ve önümüzdeki 2023 eğitim-öğretim sürecinde de ortaya koyduğu ufkun gerçeğe dönüşmesi noktasında da devletin nasıl bir reaksiyon alacağını hep birlikte izleyeceğiz, göreceğiz” dedi.

Seminere konuşması olarak katılan Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktor Türker Toker, velilere tavsiyelerde bulundu.

TOKER: SİZİN EN ÖNEMLİ ARAÇLARINIZDAN BİRİSİ EĞİTİM

Toker, “Eğitim Türkiye’de sosyal kademeler arası geçişin aracı. Yani sizin babanız Elazığ Belediyesinde şoförse siz bu sınavda başarışı olduğunuzda daha iyi bir yaşam sürme şansına sahip oluyorsunuz. 20 bin soru çözerseniz, 30 bin soru çözerseniz bu gün Hakan Hocamın okulundaydık, öğrencilerin isimlerini yapmışlar, sene boyunca kullandıkları kaynaklar, çözdükleri sorular vs. Oraya dizmişler, çocuğun adı Yunus Emre’ydi yanlış hatırlamıyorsam, hocamın da derece beklediği bir delikanlı. Neredeyse benim boyumda iki sıraydı onunki, gördüm ben onu. Hayatını değiştirme adına, daha iyi bir gelecek elde etme adına Türkiye’de sizin en önemli araçlarınızdan birisi eğitim” ifadelerine yer verdi.