ETSO ve Fırat Kalkınma Ajansı’nın daveti üzerine Elazığ’a gelen  Bahreyn’li işadamları Ticari Alım heyeti bilgilendirme toplantısına katıldı.

YOĞUNLU: KÜRESEL PAZARLARLA İLİŞKİLERİN ARTMASI KÜRESEL YATIRIMLARA AÇIK OLMASI YÖNÜNDE

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “Ajans olarak biz yine Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tüm kurumlarımızla birlikte ilimizde sayın valimizin liderliğinde ilimizin yerel kalkınmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ulusala yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ama ilimizin en önemli amacı, sayın valimizin de bize gösterdiği vizyon ilimizin küreselleşmesi, küresel pazarlarla ilişkilerin artması küresel yatırımlara açık olması yönünde. Bu da bu kapsamda yaptığımız bir etkinlik” ifadelerini kullandı.

Bahreyn İşadamları Derneği Başkanı Halit el Zayani, Türkiye’deki yatırım fırsatlarından memnun olduklarını belirterek, daha ilerisi için Elazığ’da olduklarını söyledi.

ARSLAN: HER TÜRLÜ TİCARETİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRSİNİZ

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Tahkim konusunun genişleyip, bunun daha da yaygınlaşması, ve ticaretin önünü açan bir yapıya kavuşturulmasının öneminden bahsettik. Evet iş dünyası hızlı olmalı, iş dünyası kendini güvende hissetmeli ve iş dünyası para kazanmalı. Ben Elazığ TSO’nun başındaki yönetici olarak sizlere şunu taahhüt ediyorum. Güvendesiniz. Her türlü yatırımı yapabilirsiniz, her türlü ticareti gerçekleştirebilirsiniz. Tüm haklarınızı savunma ve kollama adına ilimizde her türlü yatırımsal imkan, ticari mantalite ve ticari ahlak var” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: YATIRIM ORTAMI OLARAK FEVKALADE GELİŞMİŞ BİR ŞEHİR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Burası bugün yerli yabancı 3 milyonu aşkın ziyaretçi turist çeken bir şehir. Ve özellikle son yıllarda almış olduğu yerli ve yabancı yatırımlarla dünyada önemli bir cazibe merkezi olmayı başarma yolunda olan bir şehir. Dolayısıyla dünyada bugün görebileceğiniz en iddialı şehirlerden birisi bu şehir. Ve malumunuz sizlerde çok iyi bilirsiniz dünyada bugün ülkeler değil şehirler yarışıyor ve hedeflerini vizyonlarını çok iyi belirlemiş akıllı çalışan yeni nesil alanları çok iyi kavramış şehirler, dünyada başarılı olacaktır. Elazığ’da şehir olarak vizyonunu bu şekilde belirlemiş. Akıllı çalışmak isteyen, akıllı çalışan dünyadaki gelişmeleri iyi takip eden dünyadaki yeni nesil alanları iyi takip eden ve özellikle bütün hem kamu sektörü, hem özel sektör hem de sivil toplum örgütleri özellikle son derece motive çalışan bir şehir. Yatırım ortamını, yatırım iklimini fevkalade geliştirmiş, hemen hemen kamusal altyapılarını yatırım ortamı itibarı ile tamamlamış ulaşım modları lojistik modları son derece iyi olan ve bulunduğu konum itibari ile insan kaynağı itibari ile üniversitesi meslek liseleri ile birlikte gerçekten yatırım ortamı olarak fevkalade gelişmiş bir şehir” dedi.

Toplantıda Bahreyn’den inşaat, mobilya, gıda ve turizm sektörlerinden gelen 8 firma temsilcisi Elazığlı firma yetkilileri ile de bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.