“Hiçbir mazlum, terör örgütlerinin inisiyatifine terk edilmeyecektir”

ABD ve Türkiye'nin vize vermeyi karşılıklı askıya almasını değerlendiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris ALAN, sorunun kısa sürede diyalog yolu ile aşılacağına inandığını ifade ederek, Türkiye’nin vize kriziyle ayar verilecek bir ülke olmadığına dikkat çekti…

“Hiçbir mazlum, terör örgütlerinin inisiyatifine terk edilmeyecektir”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ABD ve Türkiye arasında yaşanan “vize” krizine değindi.

“SAĞLAM İKTİSADİ, SOSYAL VE SİYASİ TEMELLERİ VARDIR”

Yaptığı yazılı açıklama ile yaşanan krizi değerlendiren Başkan İdris Alan, “NATO'nun en güçlü üyeleri olan Türkiye ve ABD ilişkileri köklüdür. Sağlam iktisadi, sosyal ve siyasi temelleri vardır. İlişkilerin güçlü oluşu, yaşanan sorunun da diyalogla aşılacağı yönünde bize ümit vermektedir. Biz sorunun diplomatik süreçlerle kısa sürede aşılacağına inanıyoruz. Günü birlik siyaset böylesine köklü ve tarihi ilişkileri olan iki ülkenin gelecekteki stratejilerini tehlikeye atmamalıdır. ABD tarafından başlatılan ve Ülkemizin bölgemizdeki gelişmelere ilişkin almış olduğu kararlara gözdağı vermeyi hedefleyen bu tutumu doğru bulmuyoruz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’DEN BAŞKA GİDECEK BİR YERİ YOKTUR”

Türkiye’nin göçmen konusunda dünyanın en mağdur ülkesi konumunda olduğuna dikkat çeken Alan, “Suriye’de sınırımıza 45 km. mesafede yer alan İdlib kentinde Türkiye sınır ötesi önlem almaz ise yaklaşık 2,5 milyon göçmenin Türkiye’den başka gidecek bir yeri yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin bu dış politikası bugün artık bir mecburiyet haline gelmiştir”diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ ÇIKARIN ÜZERİNDEDİR”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “ABD, Türkiye’ye farklı yollarla ayar verme maksatlı olarak vize sorununu başlatmış olması iki ülkenin tarihi ilişlerini de sekteye uğratacaktır. Türkiye bugün ne eski Türkiye ne de Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi kabile devletidir. Bu nedenle ülkemizin bekası her türlü çıkarın üzerindedir. Ortadoğu’da kurulan her oyunda Türkiye aktif rol alma mecburiyeti içindedir. Bunu Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz kararlı bir şekilde uygulamakta ve halkımızın tam desteğini görmektedir. Bölge halklarının umudu haline gelen Türkiye’nin oyun dışına itilme girişimleri bir karşılık bulamayacaktır. Ne Kerkük’te, ne Musul’da, ne de İdlib’te başta Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere hiçbir mazlum terör örgütlerinin ve canilerin inisiyatifine terk edilmeyecektir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 6 yıl Önce

AMERİKA İSRAİL YAHUDİLER KAŞINIYORLAR.ALLAH BELA VERECEK ONLARA YAKINDIR.

SIRADAKİ HABER

banner137