Elazığ 2. Amatör Küme Play-Off Grubu hafta sonunda oynanan iki karşılaşma ile tamamlandı. Şekerspor, Hicret Gençlikspor, Arıcak Trabzon Gençlikspor ve Beyhan Belediyespor takımlarının iki devreli lig usulüne göre mücadele ettiği Play-Off Grubunun son haftasında iki karşılaşma oynandı.

Cuma akşamı oynanan karşılaşmada lider Şekerspor Beyhan Belediyespor'u gol yağmuruna tuttu ve sahadan 9-0 galip ayrıldı.

Haftanın ikinci, sezonun son maçında ise ikinci sıradaki Hicret Gençlikspor ile üçüncü sıradaki Arıcak Trabzon Gençlikspor karşı karşıya geldi.

1.Amatör Kümeye yükselmesi için kendisine 1 puan yeterli olan Hicret Gençlikspor, rakibini 2-0 mağlup ederek önümüzdeki sezon 1. Amatör Kümede mücadele etme hakkını kazandı.

1.amatör kümeye yükselen Hicret Gençlik spor, maç sonunda şampiyonluk sevincini doyasıya yaşarken, şampiyonluk duygularını Kanal Fırat mikrofonlarında dile getirdiler.

GÜLBASAN: FUTBOLCULARIMIN HEPSİNİ AYRI AYRI TEBRİK EDİYORUM

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, “6 aydır çok büyük bir hazırlık yaptık. Mahalle tamamen kenetlenmişti. Biz birinci amatördeydik, geçen yıl düştük. Gençleri ben tebrik ediyorum. Gerçekten ortaya canlarını koydular. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Mahalleye de hayırlı uğurlu olsun diyorum. Kanal Fırat Televizyonuna Teşekkür ediyorum epeyi bir zamandır çekim yapıyor. Kanal Fırat ailesine de ayriyeten teşekkür ediyorum spora gösterdi önemden dolayı. Tabi bizim amacımız burada mahallenin birlik beraberliğini sağlamak amacımız, gençlerimi bir araya getirmek. Bunda da çok büyük başarılı olduğuna inanıyorum. Ben futbolcularımın hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bizim sürekli şampiyonluk hedefimiz var. Hepsi genç, inşallah bunlar birinci amatörde de güzel başarılar elde edecekler diye düşünüyorum. Bu maç hakkımızdı. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Biz 1 haftadır hazcılık yapıyoruz. İftardan sonra hemen hemen gece saat 12’ye kadar beraberdim kendileriyle. Söz vermişlerdi, sözlerini tuttular ben kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

GÜR: HEYECANLI BİR MAÇ OLDU

Elazığ ASKF Başkanı Mustafa Gür, “Hicret Gençlik Spor Kulübümüzü ben tebrik ediyorum. Birinci amatör kümeye tekrar hoş geldiniz diyorum. Bir yıl aradan sonra sayın muhtarımın girişimleriyle genç bir kadroyla, yeni bir kadroyla şampiyon oldular. Güzel bir maç oldu izledik. Heyecanlı bir maç oldu. Federasyonun balkonu full doluydu. İkinci tribünde orada oluşmuştu. Belediye Başkanımız gelmişti, Kaymakam bey gelmişlerdi. Hepsi misafirimizdi. Güzel bir maç oldu. Maç sonu ufak tefek şeyler yenilgiyle oldu. Onlar da ber taraf edildi. Ben 2 takımı da tebrik ediyorum. Başta Murat Gülbasan Başkan’ım olmak üzere Fırat Kip Hocama, tüm takıma birinci amatöre hoş geldiniz diyorum kendilerine. Yeni sezonda başarılar diyorum, emeklerine sağlık diyorum. Kanal Fırat Televizyonuna da Amatörümüze vermiş olduğunuz önemden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KILINÇ: HİCRETSPOR KULÜBÜMÜZE BAŞARILAR DİLERİM

Futbol İl Temsilcisi Turgut Kılınç da, “İkinci Amatörümüzün son Play-Off maçıydı. Bildiğiniz gibi ilk takımınız Şekerspor’du. İkinci takımımızda Hicretspor Kulübümüz oldu. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Kulübümüzü kutluyoruz. Hocalarını, antrenörlerini, kaptanlarını, futbolcularını, yönetimde emeği geçen bütün arkadaşlarımızı kutluyorum. İkinci amatörümüzde de emeği geçen bütün takımlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sene takılışımızda çok iyiydi. Önümüzdeki sene birinci amatör liginde de Hicretspor Kulübümüze başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Hicret Gençlikspor, şampiyonluk kupasını Futbol il temsilcisi Turgut Kılınç’ın elinden aldı.

HABER: SITKI TAŞEL