Toplu Konut İdaresi tarafından Hicret Mahallesi’nde de Milli Emlak’a ait arazi üzerinde 186 konut inşa edildi.

24 Ocak depreminin ardından Mahalle Muhtarı Murat Gülbasan’ın girişimleri ile birlikte TOKİ mahallede devlete ait olan arazi üzerinde konutları inşa etti.

GÜLBASAN: SADECE HİCRET MAHALLESİ SAKİNLERİNE YANİ BURADA EVİ HASAR GÖREN VATANDAŞLARIMIZA VERİLECEKTİR

Murat Gülbasan, “Bu mahalle gündemde yoktu. Biz de diğer mahalleler gibi Yemişlik, Çatalçeşme gibi rezerv alanlarına gidecektik. Bir gün sayın bakanımızla görüşme yaptık. Bizim böyle bir alanımızın olduğunu, Milli Emlak’a ait olduğunu söyledik kendisine. Rica ettik. O arada sayın belediye başkanımız, milletvekillerimiz de bize destek verdi. Mahallelimizi dışarı götürmemek için mahallenin akrabalık bağlarını olduğunu, o nedenden dolayı bu mahallenin içinde yapılmasını biz kendisinden talep ettik. Diğer TOKİ’lerin ihaleleri bitmişti zaten. Bizimki biraz geç de oldu. Sayın bakanımız da bize yer göster dedi. Bizim de elimizde zaten krokilerimiz vardı. Biz de o dakika hemen gösterdik. Sağ olsun sayın bakanımız hemen burayı Hicret Mahallesi’ne 186 konut olarak ihalesi edildi. Şu an bitmek üzere. Yükleyici firma 10 gün sonra AFAD’a teslim edecek. Biz öyle görüştük firmayla. 10 gün sonra da AFAD müdürümüz burayı kura çekimiyle sadece Hicret Mahallesi sakinlerine yani burada evi hasar gören vatandaşlarımıza verilecektir” ifadelerini kullandı.

GÜLBASAN: BİZ DEVLETE BURADAN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Muhtar Gülbasan, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Evlerimiz gerçekten çok güzel. 3+1 evlerde var, 2+1 evlerde var. Tabi 2+1 biraz daha fazla. Ama netice itibariyle baktığımız zaman mahallemizdeki yıkılan evlerin de çoğu 2+1’di. Zaten yıkılan evlerimiz kerpiç evlerdi. Biz devlete buradan teşekkür ediyoruz. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz. Bizim herhangi bir sıkıntımız yok Hicret Mahallesi olarak. Evlerimiz de tam teşekkürlü bir halde yapılmış. İnşallah kısa bir sürede vatandaşlarımız da bayrama yakın gelir burada otururlar. En azından mahallenin içinde kaldılar. Bize burada otobüse de gerek yok. Buradan yaya olarak her yoldan şehre gidebiliyorsun. O nedenden dolayı biraz şanslıyız. Diğer taraflardaki gibi uzak yerlerde değiliz. Biz buradaki alanı babamın döneminden belli bağ, bahçeydi. Milli Emlak’ın alanıydı, biz bakıyorduk. Bunun verigsini bugüne kadar da biz ödemiştik. Tabi bu deprem olunca bakanımızın mahallenizde hazine arazisi varsa mahallenin göbeği bile olsa orada yapacağım dedi bize. Bizim de aklımıza gelen yer burası oldu ve bizim buranın üzerinde de bayağı bir ağacımız vardı meyve ağacımız vardı, bağ vardı. Onların hepsini telef ettik ki bir an evvel vatandaşlarımız fazla uzağa gitmesin, burada kalsın diye biz de feragat ettik” şeklinde konuştu.