Kanal Fırat ekranlarından yayınlanan Mahallelerimizde Ramazan programının mikrofonları Hilalkent Mahallesindeydi. Bu kez önce ilahi söylediler, sonra halay çektiler; Ramazan sohbetlerini de eksik etmediler.

Mahalle sakinleri mahallelerini anlatarak şunları söyledi: “Hilalkent mahallesi Elazığ’da fiziki açıdan kent yapısının olduğu bir mahalle. İnsan ilişkileri üst düzeyde, ramazan da süper geçiyor. Biz akşamları geç saatlere kadar uzaktayız. Bu kent kültürü olmakla birlikte özünden kopmayan sosyal yapı da var. Bu sosyal yapının beraberinde getirdiği bir muhabbet söz konusu. Elazığlı olmak bir ayrıcalık. Hilalkentli olmak bir başka ayrıcalıktır.”

Mahalle sakinler ramazan ayını nasıl geçirdiklerini de şöyle dile getirdi: “Elazığ’da ramazanlar bir başka güzel. Türkiye genelinde ramazan idrak ediliyor ama Elazığ’da bilhassa geceler çok güzel geçiyor. Elazığ’ın kültürü yapısı bu. Gençlerimizin bir araya gelip halaylar çekmesi, oynaması çok güzel. Biz de sahurda mahallemizde muhabbetle geçiriyoruz. Genelde teravih namazından sonra mahalle sakinleri olarak hep birlikte bir araya geliyoruz. Sohbetler ediyoruz. Sahura kadar hep dışardayız. Allah bu birlik beraberliğimizi hiçbir zaman bozdurmasın.”

Elazığ’da Hilalkent Mahallesi’nin ender bir mahalle olduğunu söyleyen bir başka mahalle sakini ise şunları kaydetti: “Hilalkent mahallesi özellikle şehir planına çok uygun. Sosyal donanımlarla donatılmış. Mahallenin hem okulu hem camisi hem marketi birçok donatı burada mevcut.

Daha sonra ilahiler okundu.

Program, Çinçini halayı ile son buldu.