Elazığ’a hızlı trenin gelmesi için çalışmalar devam ediyor.

Yıllardır hem Elazığ’da hem de komşu şehirler Malatya ve Diyarbakır da merakla beklenen hızlı tren çalışmalarında önemli bir adım atıldı.

Sivas-Malatya arasındaki hızlı tren proje çalışmaları son aşamaya gelinirken, Malatya – Elazığ – Diyarbakır hızlı tren çalışmaları da sürüyor.

 

İHALEYE ÇIKARILDI

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren hattı projesi için ilk adım olarak Malatya-Elazığ Demiryolu alt yapı, üst yapı, elektromekanik etüt proje ve danışmanlık hizmet alımı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarıldı.

Yaklaşık 121 kilometrelik demiryolu etüt ve proje için 12 Ekim 2017 tarihinde önyeterlilik teklifleri alınacak.

Ardından ise Elazığ-Diyarbakır arasındaki hızlı tren demiryolu etüt proje için Ekim ayında ihale ilanına çıkılması planlanıyor.

 

BAKAN ARSLAN: ENTEGRE EDECEĞİZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Temmuz ayında katıldığı “Anadolu Soruyor” programında Kanal Fırat, Kanal E www.elazigsonhaber.com hızlı trenle ilgili sorusunu cevaplandırarak, “Trabzon’dan, Erzincan’a bir hat çalışmamız var. Sivas’tan; Diyarbakır’a, Mardin’e inecek bir hat çalışması var. Yine aynı hattı Malatya, Elazığ üzerinden birbirine bağlayacak, entegre edecek hızlı tren çalışmamız var” demişti.