Hizmet-İş 7. Olağan Genel Kurul’u Yapıldı

HAK İŞ’e bağlı Hizmet İş Sendikası Elazığ Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel kurulda şube başkanı Kazım Cavlı, güven tazeledi.

Hizmet-İş 7. Olağan Genel Kurul’u Yapıldı

HAK-İŞ’e bağlı Hizmet İş Sendikası Elazığ Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

“ELAZIĞ ÖNEMLİ BİR MERKEZ”

Genel Kurula katılan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Elazığ hem sendikamız için hem konfederasyonumuz için önemli bir merkez” ifadelerini kullanarak, “Elazığ hem sendikamız için hem de konfederasyonumuz HAK-İŞ için önemlidir. Yaklaşık 24. Yıla girmişiz, Elâzığ’daki mücadelemizin başlamasından bu yana. Daha önceki sendikalarımızın faaliyetlerimizin çalışmaları ve örgütlenme aşamasında elde ettiği başarılar var. Bu yüzden Elazığ önemli bir merkez.  Sadece bizim için değil Türkiye içinde önemli bir merkez. Burası birliğimizin bütünlüğümüzün, dayanışmamızın kardeşlerimizin her türlü iç ve dış tehdide karşı sembol olan bir şehir. Bu şehirde olmak bu şehirde bir kongrede bulunmak bizim için gerçekten ayrıcalıklı bir durum” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN AĞZINDAN ŞU ANAM KADAR NE ÇIKTIYSA NETİCE ALINDI

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, taşeron işçi sorununun ortadan kalkacağını belirterek, “Genel manada taşeron işçileri konusunda Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu neticesinde olumlu netice alındıysa belediyelerdeki taşeron işçiler konusunda çalışmalarda sanırım sona gelindi. İnşallah netice alınacak. Cumhurbaşkanımızın ağzından şu anam kadar ne çıktıysa netice alındı. Bugünde bu konuda gereği yapılacak. Dünyadaki bütün Müslümanlar açısından duyarlı bir sendikacılık hizmeti olur, bu çizgide devam ettirilir e bizlerin üzerine ne düşerse bizde elimizden geleni yaparız. Tekrar 7. Olağan genel kurulumuz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

“SADECE NİCELİK OLARAK BÜYÜMEMİŞTİR”

Hizmet-İş Sendikası hakkında bilgiler veren Hizmet-İş Sendikası Kurucu Başkan ve AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Hizmet İş Sendikası 1979 yılında kurulduğu gün önce insan önce emek diyerek yola çıktı. Şükürler olsun ki 40 yıl geçti ve bugün dimdik ayakta duran ve aynı zamanda HAK İŞ konfederasyonunun hem iş kolunun hem de Türkiye’nin 290 bin üyesi ile en büyük içsi konfederasyonu olmuştur. Sadece nicelik olarak büyümemiştir aynı zamanda nitelik olarak ta büyümüş. Bugün Türkiye’nin önemli itibarlı bir sendikası olmuştur. Bu sebeple ülkeler arası sözleşmeler imzalamış eğitim seminerleri düzenlemiş kurumdur” diye kaydetti.

“SENDİKAL FAALİYETLERE KATILIMI AMAÇLANMIŞTIR”

Hizmet-İş Sedikası Kadın Komite Başkan Yardımcısı Arzu Tekin, “Bir ülkenin çağdaşmışlığının ve gelişmişliğinin en önemli göstergesi kadındır. Bu nedenle komitemiz çalışma hayatında kadın çalışanların hak ihlallerini önlemek kendi sorunlarına çözüm arayışına katkıda bulunmak ve sendikal konuları sağlamak amacı ile 18 Ocak 2017 yılında kurulmuştur. Böylelikle genel iş konuda kadınlarımızın sendikamız bünyesinde temsili ve etkin bir şekilde sendikal faaliyetlere katılımı amaçlanmıştır”açıklamalrında bulundu.

“İKİ TANE BELEDİYEDE 30 TANE TAŞERON İŞÇİ KAYDETMİŞİZ”

Elazığ’da 2 Belediye’de taşeron işçilerin olmasından yakınan İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı “Taşerondan yeni kadroya geçen arkadaşlarımız özellikle belediye başkanımız, genel başkanımız belli etti bütün Türkiye’de yaptı maalesef bizim Elazığ’da iki tane belediyede 30 tane taşeron işçi kaydetmişiz. Buda bizim için acı bir durum. Burada belediye başkanımızdan rica ediyorum bu işi en kısa zamanda bitirmeli”dedi.

Tek listeyle gidilen Genel Kurul’da mevcut başkan Kazım Cavlı, güven tazeledi.

Cavlı, “3 dönem içerisinde hiçbir arkadaşımızın boynunu yere eğdirmedik eğdirmeyeceğiz de. Her hangi bir hak alacakları bu zamana kadar olmadı bu zamandan sonra olmayacakta”dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Asım gürbüz
Asım gürbüz - 6 yıl Önce

ALLAH Hayırlı etsin

SIRADAKİ HABER

banner137