Hoca Hasan Hamamı’nda Restorasyon Çalışmaları Başladı

Elazığ Belediyesi tarafından Harput’un, tarihi ve kültürel tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Hoca Hasan Hamamı’nda Restorasyon Çalışmaları Başladı

Yeniden ihya ve inşa çalışmalarıyla eski görkemli günlerine dönme hazırlığını sürdüren binlerce yıllık tarihi kent Harput’ta, Elazığ Belediyesi KUDEB birimi tarafından tarihi yapılara yönelik restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Anadolu medeniyetinin en önemli kavşaklarından biri olan kadim şehir Harput’ta Osmanlı mimarisine uygun olarak 1632-1634 yıllarında inşa edilen Hoca Hasan Hamamı’nda, restorasyon çalışmaları başladı.

Harput’un girişinde bulunan yüksek ve görkemli kubbesiyle dikkat çeken tarihi Hoca Hasan Hamamı, özgün kullanımına uygun olarak restore edilerek, geleceğe taşınacak.

 KUDEB birimi tarafından büyük oranda yıkılmış olan tarihi yapıya yönelik restorasyon çalışmaları kapsamında kazı, temizlik ve sondaj çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından tarihi hamam, aslına uygun olarak restore edilerek Hamam Müzesi olarak turizme kazandırılacak.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Harput’u sahip olduğu asli misyonuna yeniden kavuşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Harput; göz bebeğimiz, kıymetli hazinemizdir. Yaşayan tarih Harput’umuzun kimliğinin korunması ve yaşatılması adına tarihi dokuyu yenilemeye yönelik restorasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Harput’un tarihi mirasının yeniden hayat bulması ve geleceğe taşınması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarla ilim ve irfan merkezi Harput’umuz, unutulmuşluğundan sıyrılarak geçmişte olduğu gibi bir yaşam merkezi olacak. Tarihi yapılarıyla, manevi kimliğiyle, kültürüyle, sanatıyla geleceğin turizm merkezleri arasında yerini alacaktır.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nihat
Nihat - 3 yıl Önce

Mücahit döneminde defineci gibi tarihi eserleri kazıp bırakmışlardı. Bunların bir an önce restore edilmesi lazım.

Bekir
Bekir - 3 yıl Önce

Harputta restore edilecek daha çok eser var.

Kim acaba?
Kim acaba? - 3 yıl Önce

Bu gün şahin baskan orda gordü ya Yarın ismi lazim degil birisi gazetecileri toplar gelir harput turizme kazandirilmali olayin takipcisi olacagiz der

Kim acaba?
Kim acaba? @Kim acaba? - 3 yıl Önce

Ismi lazım olmayan dedigim halde nasıl da anlamışlar kim olduğunu da hemen begenmemisler yorumu . Hahahahaha. O kendiniiiiii biliyorrrrrrr

SIRADAKİ HABER

banner137