Hocalı Katliamının 27. Yıl Dönümünde Türk Ocakları Sergi Düzenledi

Hocalı katliamının 27. yıldönümü nedeniyle Türk Ocakları tarafından fotoğraf sergisi düzenlendi.

Hocalı Katliamının 27. Yıl Dönümünde Türk Ocakları Sergi Düzenledi

Bundan tam 27 yıl önce, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş sırasında Ermeni güçlerinin, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece, Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabasına girerek sivilleri hedef aldığı katliamın acısı ilk gün ki gibi…

İnsanlık dramı olarak görülen Hocalı Katliamının üzerinden tam 27 yıl geçti.

Türk Ocakları Elazığ Şubesi’de Hocalı Katliamında yaşanan acıların unutulmaması amacıyla fotoğraf sergisi açtı.

BULUT: BUGÜN HALEN DAHA O TOPRAKLAR İŞGAL ALTINDA

Türk ocakları Başkanı Birol Bulut, “Dünya kamuoyunun gözleri önünde büyük bir katliam yaşandı, büyük bir soykırım yaşandı. Bugün halen daha o acıları izlerini görmek mümkün. Bugün halen daha o topraklar işgal altında, ermeni güçlerinin işgali altında. Dolayısıyla bizler hem o acıları unutmama adına, hem insanlarımızın tarih şuurunu canlı tutma adına, hem geleceğe güvenle bakma adına o günleri unutmamamız gerektiğini ve bunun içinde bir fotoğraf sergisi, o dönemin acılarını yaşatan ve yansıtan bir fotoğraf sergisi düzenlemeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

KOCA: KENDİLERİNİ BAŞKANIMIN NEZDİNDE KUTLUYORUM

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca da, “Hocalı katliamının acılarını tekrar bize hatırlatan ve bundan sonrada o acıyı yüreğimizde yaşatmaya bizleri meyleden değerli Birol Başkan’ıma teşekkür ediyorum. Türk Ocağı’nın sürekli bu tür duyarlı özellikle toplumun kanayan yaralarına merhem olma adına en azından yaralarımızın olduğunu unutmama adına yapmış olduğu bu güzel ve anlamlı etkinlikten dolayı kendilerini başkanımın nezdinde kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137