Elazığ Çocuk Eğitim Evi Müdürlüğü, Eğitimin, kendisini en hızlı biçimde ödeyecek bir yatırım olduğu düşüncesinden hareketle; kurumda kalan çocuklara çağdaş ve insan haklarına saygılı infaz hizmetlerinin yaşama geçirilmesine katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Eğitim Evi Müdürlüğü bu kapsamda, tutuklu ve hükümlü çocukların topluma kazandırılması ve meslek edinmelerinin sağlanması amacıyla açtığı kurslar devam ediyor.

Çocuk eğitim Evinde açılan filografi kursuna katılan 15-18 yaş arası çocukların el emeği ürünleri, Elazığ Adliyesi giriş katında düzenlenen sergiyle görücüye çıktı.

GÜNEŞ: 3 AYLIK BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNLERİ VAR

50’ye yakın eserin yer aldığı sergiyle ilgili bilgi veren İnfaz ve Koruma Memuru Ayhan Güneş, “Eğitim evinde suça sürüklenmiş çocuklara, hükümlü çocuklara hobi amaçlı ve meslek edinmeleri açısından kurslar açıyoruz. 2 ayda bir kurs açıyoruz. Şu anda ikinci kursumuz. 6 aydır çoc8uk eğitim evinde gönüllü olarak görev yapıyorum. 3 aylık bir çalışmanın ürünleri var burada” ifadelerini kullandı.

AKDENİZ: AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI TOPLUMA KAZANDIRMAK

Elazığ Çocuk eğitim Evi Kurum Müdürü Mehmet Akdeniz de, “Kurumumuzda kalmakta olan hükümlü çocuklarımızın tahliye sonrası daha bir toplumla uyum içinde yasabilmeleri için bu tür sosyal kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Meslek edindirme amaçlı kurslarımız var, sosyal faaliyet amaçlı kurslarımız var. Bilgisayar kursu, berberlik kursu. Bu tür kurslarımız var. Amacımız çocuklarımızı topluma kazandırmak. Bunun için uğraşıyoruz. Öğrenci hükümlü arkadaşlar başarılar da ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Sergideki ürünler öğrencilerin yaptığı eserler. Onların vakitlerini bu şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Elazığ Çocuk Eğitim Evi Müdürlüğü’nde kalan çocukların el emekleri ile düzenlenen sergi, hafta sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

HABER: SITKI TAŞEL