Palu İlçesi’ne ve köylerine yatırım aktarılması için İl Genel Meclisi’nde öncülük yapan, ilçenin sosyal faaliyetlerine kurduğu dernekle katkı sağlayan İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Saylan, AK Parti’den İl Genel Meclis üyeliği için aday adayı olduğunu açıkladı.

İki dönem İl Genel Meclis üyeliği görevini yürüten Saylan, 1968 yılında Palu’da doğdu. İlk ve orta eğitimini ilçede tamamladı. Vatani görevinden sonra Palu’da şirket kurarak ticarete atıldı. 2000 yılında Palu Halk Eğitim Derneği’ni kurdu. 2002 ile 2005 yıllarında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeliği yaptı. 2004 yerel seçimlerde Ak Parti’den Palu İl Genel Meclis üyesi aday adayı oldu fakat listede yer alamadı.

2005 ile 2009 yıllarında Palu Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı yapan Saylan, 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Palu İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı oldu. Listeye 2’inci sıradan girerek, meclis üyeliğine seçildi. 2012 ile 2015 yıllarında Palu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Kurucu Başkanlığı yaptı.

2014 yılında Ak Parti Palu İl Genel Meclis Üyesi Aday Adayı olan Saylan, listeye birinci sıradan girerek, meclis üyeliğine seçildi. 2015 yılında Palu Kalkınma Tanıtma ve Eğitim Gönülleri Derneği’ni kurdu.

Evli ve üç çocuk babası olan Saylan, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den İl Genel Meclis üyeliği için  aday adayı olduğunu açıkladı.