Diyanet Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hüsn-i Tilavet Kursu açıldı.

Program, Suriye'de terör örgütü tarafından gerçekleştirilen roketli saldırı sonucu şehit olan Cihat Şahin başta olmak üzere şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Diyanet Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, günümüz de ihmali mümkün olmayan en önemli meselenin din eğitimi olduğuna dikkat çekti.

TUNÇ:  NESLİ İHYA ETMEYİ İHMAL EDERSENİZ İHMAL ETTİĞİNİZ NESİL İMAR ETTİĞİNİZ ŞEHRİ TAHRİP EDER

Diyanet Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, “Turgut Cansever’in dediği gibi şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder. Biz hocaların eğitimini şöyle görüyoruz. Yeryüzünü inşa edecek olan gençlerimizin eğitiminin mimarları olarak görüyoruz. Türkiye’de ve Dünya’da mimarlar ikiye ayrılır 1 maddi mimarlar bu şehirleri yapan mimarlar birde manevi mimarlar.” dedi.

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Veysel Özdemir ise, Kuranı Kerim okumanın önemini anlattı.

ÖZDEMİR: PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV) KUR’ AN-I OKUMA NOKTASINDA NE KADAR HASSAS OLDUĞUNU VE SAHABE-İ İKRAMA BUNU DEFAETLE OKUYARAK GÖSTERDİĞİ BİLİNİR

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Veysel Özdemir, “ malumunuz olduğu üzere yine aleyhisselatu vesselam efendimiz Kur’an-ı kerimi müzzemmil süresindeki kendisin emredilen ayeti kelime ile emredildiği şekilde okuması gerektiği ki peygamber efendimiz (sav) kur’ an-ı okuma noktasında ne kadar hassas olduğunu ve sahabe-i ikrama bunu defaetle okuyarak gösterdiği bilinir.” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, eğitim merkezinin Elazığ için önemli bir değer olduğunu söyledi.

DUMANDAĞ: ÖĞRENDİĞİ AYETLER BİLGİLER HEPİMİZE LAZIM, HEPİMİZ İÇİN GEÇERLİDİR

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “ Buradaki hocalarımızın hepside burada. Turgut hocamızdan bu eğitim merkezimizdeki öğrendiği ayetler bilgiler hepimize lazım, hepimiz için geçerlidir. Tabi genç yaşta insanların öğrendiği her şey ömrünün sonuna kadar hafızasında kalır. İnşallah buradaki hocalarımızın da burada öğrendikleri tüm öğrencilere tüm belgelerine tüm dinleyicilerine paylaşırlar. Bu tabi ki gerçekten hem Elazığ için hem Türkiye için çok güzel bir eğitimdir.” dedi. 

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat’ta emeği geçenlere teşekkür etti.

DEMİRPOLAT: SAYIN BÖLGE MÜDÜRÜM BİZİM TAŞIMIZ DAHİ KUTSALDIR

Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, “ Harput yolu yapıldığında ben karayolları bölge müdürlüğüne gittiğimde şu lafı söyledim ‘sayın bölge müdürüm bizim taşımız dahi kutsaldır o yüzden burada bir emanet vardır. Emaneti mutlaka Harput’ta görmek istiyoruz.” dedi.

 

Açılış programı dualarla son buldu.