“Hz. Peygamber ve Kuranı Kerim” Anlatıldı

“Kuranı Kerimi usulüne göre Dünya’da tek okuyan ülkeyiz” dedi. “Kuran hayat kitabıdır” ifadelerini kullandı. Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği ramazan vaazlarının bugünkü konusu Hz Peygamber ve Kuran Ahlakıydı.

“Hz. Peygamber ve Kuranı Kerim” Anlatıldı

Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği ramazan vaazlarının bugün ki konusu Hz. peygamber ve kuran ahlakıydı.

SARIKAYA: KENDİME GÖRE AHKAM KESERİM DİYEN GAFİLLER VAR

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından verilen vaaz ’da kuranı kerimin önemi anlatarak, “Kur’an’ı usulüne okumak konusunda dünyada tek ülkeyiz diyebilir. Tek ülkeyiz. Çünkü bazı yerlerde biz görüyoruz. Efendim buna ciddiyetle önem vermedikleri için mahleşleri, harflerin sıfatları bozulmuş, düzgün okuma şekli ülkemizdeki kadar değildir. Bu nedenle ben özellikle günümüzde ben Kur’an’ın metnini okumam, mealini Türkçeden okurum, kendime göre ahkam keserim diyen gafiller var. Bu doğru bir şey değil”dedi.

SARIKAYA: KUR’AN, YAŞAYANLARIN KİTABIDIR

Müftü Sarıkaya, “İnmemiştir Kur’an hele bunu hakkı ile bilin, ne mezarlıkta okumak, ne de fal bakmak için. Kur’an bunlar için inmemiştir ki, Kur’an hayat kitabıdır. Kimileri diyor ki, efendim Kur’an’dan bir şey okudu büyü yaptı bana. Efendim yok böyle bir şey. Müminin yüreği, kalbi, gönlü Allah’a samimi bir şekilde bağlanacak olursa hiçbir kime ona zarar veremez. Ama müminin kafası karışmış. Şimdi duyuyoruz. Gelmiş adamın elinden sana şunu bunu yapacağız demiş, büyü yapmış. Öyle diyor. Parasını elinden almış gitmiş. O kendisinde sorun. Kur’an bunun için inmemiştir. Kur’an, büyüyü yasaklayan bir kitaptır. Kur’an, hayat kitabıdır. Kur’an, yaşayanların kitabıdır” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137