Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının konuğu olmuş ve Elazığ’da mevcut üniversitenin haricinde; “Harput Üniversitesi” adıyla ikinci bir üniversitenin kurulması için çalışmalarının olduğunu açıklamıştı.

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programının konuğu Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği Başkanı İbrahim Taşel oldu.

TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, Elazığ’da yapılması planlanan ikinci üniversiteyi destekleyeceğini söyledi.

TAŞEL: İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTENİN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

İkinci üniversite çalışmalarını desteklediğini belirten TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, “Bence çok doğru bir adım olur. Elazığ’ın ikinci bir üniversiteye, biraz da ihtisaslaşmış bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü güzel bir şey yaparsanız çevre illerden Elazığ’a gelinir. Eğer kaliteli, düzgün ikinci bir üniversite oluşturabilirsek bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum Elazığ için. Bende şahıs olarak bu konuda ne türlü destek vermek gerekiyorsa destek olacağımı da ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

TAŞEL: ÜNİVERSİTENİN OLMASINI BEN BU ANLAMDA ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUM

TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, “Mesela Türkiye’nin veteriner alanında neredeyse veterinerlik yapan insanların çok önemli bir bölümü ve veteriner fakültelerinin hocaları neredeyse çoğu Elazığ’da yetişmiş ilk açılan bölümlerden biri olduğu için. Bu çok gurur verici bir şey. Birçok üniversitelerde hocalarımızın Elazığ mezunu olduğunu görüyoruz. Matematik bölümlerinde, mühendislik bölümlerinde çok sayıda hocamız var. Elazığ aynı zamanda yeni kurulan üniversitelere hayatta verdi. Çok sayıda insan yetiştirdi ve çevremizdeki üniversitelere dikkat edin. Çok sayıda Elazığlı akademisyen var. Bu çok önemli bir şey. Bir ilim irfan yuvası olma özelliği sadece liselerle, ilk okullarla, ana okullarıyla olmaz. Aynı zamanda üniversiteyle olur. O nedenle ikinci bir üniversitenin olmasını ben bu anlamda çok önemli buluyorum ve gelişeceğine de inanıyorum" dedi.

TAŞEL: HER TÜRLÜ DESTEK VERİLMESİ LAZIM

İkinci üniversitenin kurulması için il yöneticilerinin her türlü desteği vermesi gerektiğinin altını çizen İbrahim Taşel, “Ben kendi adıma söylüyorum; il yöneticilerimiz de bence bu konuda isteklidir, YÖK’ün de buna sıcak bakacağına inanıyorum. Çünkü iyi bir üniversite alt yapısı var. Bugün biz kendi üniversitemizde gururla kullanıyoruz. Buradaki Üniversitemizin hazırladığı intihal programını kullanıyoruz. Elazığ Fırat Üniversitesi’nde hazırlanmış. Ahmet Bedri Özer’in hazırladığı programı kullanıyoruz kendi üniversitemizde. Kütüphanede ha keza onların hazırladığı programı kullanıyoruz. Bunun gibi çok gurur verici şeyler var. Üniversitemizin Tıp Fakültesi, oradaki hocaları. Üniversite şehrin ayrı bir rengi, ayrı bir havasıdır. Bu anlamda da her türlü destek verilmesi lazım” şeklinde konuştu.