İçişleri Bakanlığı’ndan Yerel Medyaya Moral Veren Çalıştay

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da “Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı” düzenlendi. Bölgedeki 10 ilin medya temsilcilerinin katıldığı programa Elazığ’dan Kanal Fırat televizyonu davet edildi. 2 gün boyunca süren çalıştayda yerel medya ve bürokrasinin işbirliği ve sorunları konuşuldu.

İçişleri Bakanlığı’ndan Yerel Medyaya Moral Veren Çalıştay

İçişleri Bakanlığı tarafından Anadolu Ajansı’nın da destekleriyle “Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı” düzenlendi.

Türkiye’de ilk kez böylesine geniş kapsamlı bir programın düzenlendiği çalıştaya bölgedeki Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Tunceli, Batman, Siirt, Bingöl ve Şırnak'ta görev yapan medya temsilcileri ile kamudaki basın birimi temsilcileri katıldı.

ELAZIĞ’DAN KANAL FIRAT TELEVİZYONU DAVET EDİLDİ

İki gün boyunca süren çalıştaya İçişleri Bakanlığı tarafından Elazığ’dan ise Kanal Fırat Televizyonu davet edildi. Programa katılan Kanal Fırat Televizyonu Haber Spikeri ve elazigsonhaber.com Haber Müdürü Furkan Dilaver düzenlenen oturumlarda söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

ELAZIĞLILAR İLE İL YÖNETİCİLERİNİN İLİŞKİLERİNE DEĞİNİLDİ

Halkın ve yerel medyanın devletten beklentileri, halkla şehirlerdeki yöneticilerin ilişkileri, yerel medya, internet medyacılığı, sosyal medya gibi konuların konuşulduğu çalıştaylarda konuşan Furkan Dilaver, Elazığ’da bürokrasi ile yerel medyanın ilişkileri, vatandaşların devletten beklentileri, il yöneticileriyle Elazığlıların ilişkileri konularında bilgiler verdi. Dilaver ayrıca bir sonraki çalıştayın Elazığ’da yapılması teklifinde bulundu.

Prof. Dr. Zeki Taştan ve Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaylarda, AA Yurt Haberleri Editör Yardımcısı Levent Harman da "Güvenlik ve Medya" konulu sunum yaptı.

Çalıştayın kapanış programında ise İçişleri Bakanlığı ve AA Temsilcileri de değerlendirmelerde bulundular.

 

DAİRE BAŞKANI TUNCER: ELAZIĞ’DAN TEKLİF ALDIK

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Dr. Can Ozan Tuncer, çalıştayda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli sistematiğinde iş birliğinin had safhada istenen bir olgu olduğunu söyledi. Tuncer, “Yeni sistemde daha fazla iletişim, daha fazla iş birliği ve bu iş birliğine dayalı hizmet anlayışı ön plana çıkıyor. Yine gelip gideceğiz. Elazığ’dan bir teklif aldık. Bu çalışmalarımızı yaygınlaştırmak istiyoruz. Belki daha küçük modellerle daha az masrafla daha maliyetsiz bir şekilde bunları yapabiliriz. Her ile de gidebiliriz ama10 ili buraya topladık, bu önemli bir şeydi. 10 ili bir araya getirmek, toplamak, 10 farklı bakış açısını bir araya getirmek bizim için çok anlamlı bir etkinlik oldu. Genel ve yaygın bir sorun olarak özellikle sosyal medya kullanımının, sosyal medyanın meydan okumalarının yerel medya tarafından hem ticari hem de etkinlik bakımından çok tepkisel karşılandığını görüyoruz” dedi.

GÜLTEKİN: PROGRAM FAYDALI OLDU

AA Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin ise son yıllarda Türkiye'nin gündeminin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde şekillendiğini söyledi. Ana haber bültenleri ve tartışma programlarının önemli bölümünün bu bölgelerde yaşanan hadiselerle ilgili olduğunu belirten Gültekin, "Programın faydalı olduğunu düşünüyorum. Bölgeden hep kan, gözyaşı, terör ve töre haberleri değil, bölgenin tarihini, turizmini, doğasını anlatan haberler servis etmeyi diliyorum” dedi.

BAKANLIK MÜŞAVİRİ SEVGİLİ, ELAZİGSONHABER.COM’DAN ÖRNEK VERDİ

İçişleri Bakanlığı Müşaviri Fevzi Sevgili de çalışmanın önemi ve sürdürülebilir olması konusunda katılımcılara hitap etti. Bakanlık Müşaviri Sevgili, elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’nde en çok okunan haberler üzerine de değerlendirmelerde bulunarak toplumun dikkatini çeken haberlerle ilgili sosyolojik bir araştırma yapılması gerektiğini de belirtti.

DİLAVER: BİR SONRAKİ PROGRAMIN ELAZIĞ’DA YAPILMASINI TALEP ETTİK

Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Kanal Fırat Haber Spikeri Furkan Dilaver, “Gerçekleştirilen program nedeniyle İçişleri Bakanlığımıza, İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığımıza ve Anadolu Ajansına çok teşekkür ediyoruz. Yerel Medyanın beklediği ilgiyi göremediği bu günlerde; İçişleri Bakanlığı’nın yerel medya ile ilgili böylesine önemli bir program tertip etmesi oldukça anlamlı ve değerli olmuştur. 2 gün boyunca süren çalıştaylar sadece Elazığ adına değil programa katılan tüm şehirlerin medya temsilcileri adına verimli geçmiştir. Böylesine önemli bir programa Kanal Fırat’ı uygun görerek davet eden İçişleri Bakanlığı’mıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Elazığ’daki yerel medya ve bürokrasi konularını Bakanlık yetkililerine iletme fırsatımız oldu. Bir sonraki programın Elazığ’da yapılması noktasında davette bulunduk. Bölgedeki medya temsilcilerinin ilimizde ağırlanması şehrimizin tanıtımı açısından da önem arz edecektir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137