İçişleri Tam Kapanmada Sıkça Sorulan Sorulara Ekleme Yaptı

İçişleri Bakanlığı tam kapanmada sıkça sorulan sorulara ekleme yaptı. Kısıtlamadan muaf tutulan kişiler listesi güncellendi.

İçişleri Tam Kapanmada Sıkça Sorulan Sorulara Ekleme Yaptı

Kurumlar Vergisi ödemeleri için 30 Nisan'da bankalara gidecek olanlar vergi borcuna ilişkin tahakkuk fişi veya elektronik ortamda alınmış borç durumunu gösterir belge ile bankaya gidecebilecek. Banka güzergahında kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasında muaf tutulacaklar.

"Tam kapanma kararı öncesinde alınan yurt içi uçak biletleri için izin almak gerekli midir?" sorusuna da yanıt verildi. Buna göre tüm yurt içi seyahatlerde zorunlu hallerin varlığını gösteren seyahat izin belgesinin zorunlu olduğu hatırlatıldı.

UÇAK BİLETLERİNDE İLK GÜN MUAFİYETİ

Bu durumun tek istisnası olarak tam kapanma kararından önce alınan biletlerle, 29 Nisan Perşembe günü saat 24.00’e kadar (19.00-24.00 arasına yönelik istisna getirilecek şekilde) seferine başlayacak olan uçak yolculuklar için seyahat izin belgesi istenmeyecek.

AVUKATLAR FAALİYETLERİNİ NASIL YÜRÜTECEK?

Yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatlar ve avukat stajyerleri sokağa çıkma kısıtlaması süresince bulundukları şehir içinde ve zorunlu hallerde bürolarına, vekili bulundukları iş yerlerine, adliyelere, kolluk birimlerine, resmi kurumlara, noterliklere gidebilecek.

BASIN KARTI TAŞIYANLAR İZNE TABİ Mİ?

Turkuaz basın kartı sahibi olan basın mensuplarının görevleri gereği yapacakları şehirlerarası seyahatlerinde, kontrol esnasında turkuaz basın kartlarını ve kurumlarınca düzenlenen görev belgelerini göstermeleri kaydıyla seyahat edebilecek.

YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞINDA GÖREVLİ KİŞİLERİN DURUMU

Yürütülen faaliyetin doğası gereği şehirlerarası seyahati zorunlu olan ve muafiyet tanınan taşımacılık, kargo, lojistik, nakliye vb. faaliyetlerinde bulunan ve e-başvuru sitemi üzerinden görev belgesi almış olan şoför, muavin, hostes gibi görevlilerin, yük ve yolcu taşımacılığı yapılan araçlarla şehirlerarası seyahatleri için ayrıca seyahat izin belgesi almalarına gerek kalmayacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137