İçmeli ve Altunbaş Medya Grubumuzu Ziyaret Etti

Elazığ Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli ve Platform23 Başkanı Harun Altunbaş medya grubumuzu ziyaret ederek Elazığ’a yapılan yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İçmeli ve Altunbaş Medya Grubumuzu Ziyaret Etti

Elazığ’a büyük katkıları olan ve Elazığ’ın gelişimi noktasında büyük çalışmalara imza atan Elazığ Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli ve Platform23 Başkanı Harun Altınbaş medya grubumuzu ziyaret etti.

Ziyaretleri kapsamında İçmeli ve Altunbaş Elazığ’ın yatırım şehri olabilmesi için önemli açıklamalarda bulundu.

ALTINBAŞ: BİN 400 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI

Elazığ’da tekstil de gelinen noktaya değinen Platform23 Başkanı Harun Altınbaş, “Biz platform olarak buraya tekstilci, bende bir tekstilciyim. Tekstilcileri buraya getirmek için çabaladık. Gidişat şu anda iyi. Bugünkü Türkiye’nin ekonomik şartlarına göre bin 400 kişiye istihdam sağlandı. Gelecekte daha iyi olacak. Yerel yöneticiler destek verirse, bizlere, şahsımızsa değil. Tekstilcilere istihdam sağlamaları için zemin hazırlarsa kesinlikle daha iyi olacak” dedi.

ALTUNBAŞ: DAHA İYİ YERLERE GELECEK

Elazığ’a yatırım yapacak iş adamlarının tedirginlik yaşadığını belirten Altunbaş, “İş adamı para kazanmak ister. Nerede çok para kazanacaksa oraya gider. Kendileri bunlar için Elazığ olmuş, Diyarbakır olmuş, Malatya olmuş önemli değil. Para kazanacaksa gidecek. Her ilde eşit para kazanıyorsa Elazığ daha iyi karşılarsa daha iyi ilgi gösterirse Elâzığ’ı tercih eder. Elâzığ dışarıda daha çok seviliyor. Yabancılar çok seviyorlar. Fakat büyük bir Elazığ sevgisi var. Buraya geldiği zaman bunların önündeki bürokrasi engelini, yerel yöneticiler kaldırırlarsa kesinlikle tercih edecekleri il Elâzığ’dır. Yakında da 4 bin kişilik istihdam sağlanacak. Tekstilciler buraya gelecek. Gelip gidiyorlar. Bizim ricamız var. Özellikle belediye başkanımızdan, milletvekillerimizden gelen insanlarla bizzat ilgilensinler. Önündeki bürokrasi engellerini kaldırsınlar. Elazığ’ı bizim tanıttığımız şekilde biliyorlar. Bizim ilimiz Türkiye’nin en iyi ili. Güvenilir, doğa harikası bir yer. Su problemi yok. İnsanlar misafirperver. Bu şekliyle geliyorlar. Eğer söylediklerimizi burada uygularlarsa daha iyi yerlere gelecek” diye kaydetti.

İÇMELİ: ELAZIĞ’A MUHTEŞEM HAYRANLIK DUYDULAR

Elazığ Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli ise, “Elazığ’ı biz nasıl tanıtırsak öyle biliniyor. Elâzığ insanı misafirperver, mert. Bunu bilmeyenler var. Elâzığ’ı tanımayanlar Elâzığ doğu ili olduğu için acaba diye düşünenler oldu. 23 Mart’ta ben buraya 40’a yakın il dernek başkanlarını getirdim. Türkiye’de Kartal’da Kurulu olan dernek başkanlarını getirdim. Trabzonlu’su, Sinoplu’su, Cem Evi başkanlarını vs bütün derneklerden getirdik. Öyle bir muhteşem hayranlık duydular ki dönüşlerinde kendisi CHP meclis üyesi olan Arif Işık adındaki bir arkadaşımız, Sinop Boyabatlı. Hayır Çarşısını gezdirmiştik. Hayır Çarşısına Boyabat’tan pirinç yolladı. O kadar etkilendi. Bu misafirperverliği olan şehre benimde ufak katkım olsun” ifadelerini kullandı.

İÇMELİ: BİR TEDİRGİNLİK VAR

Başkan İçmeli, “Bir tedirginlik var. Buraya yatırım yapan bazı iş adamlarımızın hoşnutsuzluğunu da duymuş durumdayım. İnşallah bunlar giderilir. Özellikle bürokratik engellerden şikayet var. İlgisizlikten şikayet var. Yatırımcıların bana naklettiği şekilde söylüyorum. Canı gönülden yatırım yapmak isteyenler var. Şu anda hali hazırda buraya yatırım yapmak için sırada bekleyen tekstilciler, özellikle hemşehrilerimiz var. İstanbul’da çok ciddi tekstil potansiyeli var. Maalesef bazıları diğer illere yatırım yaptı. Bu da bizi üzüyor. Sebebini sorduğumuzda da o hoşnutsuzluklarını öne sürüyorlar. Bürokraside engellemeler olur, bizi iyi karşılamıyorlar. Elâzığ insanına şikayet yok, ama bürokratik engellerden şikayet var. Bunun çözülmesi lazım” açıklamalarını kaydetti.

İÇMELİ: ELAZIĞ İÇİN ÇOK BÜYÜK MÜCADELE ETTİKLERİNİ GÖRÜYORUM

İçmeli, başta Prof. Dr. Yasemin Açık ve Zeki Akbıyık olmak üzere medya grubunda görev yapan çalışanlara teşekkür ederek, “Kanal Fırat’ta başka Zeki Akbıyık beye ve sizlere, görev yapan bütün kardeşlerime Kanal E’de dahil olmak üzere canı gönülden özellikle Yasemin hocama, Elazığ’a çok büyük hizmetler verdiğini buradan söylemek istiyorum. Bunu her fırsatta da söylüyoruz. Bizim çalışmalarımızda ve etkinliklerimizde hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Elazığ için çok büyük mücadele ettiklerini görüyorum ve onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137