Karakoçan İlçesi Yüzev Köyü’nde arazi toplulaştırması sırasında tarlaların metrekarelerinde değişiklik yapıldığı iddia edildi.

İddianın sahibi Eğitimci Yazar Sabri Ağaoğlu…

Ağaoğlu’nun iddiasına göre, kendi tarlasının metrekaresi düşürülerek, tarlasının yanında bulunan ve başkasına ait olan tarlaya dahil edildi.

AĞAOĞLU: TARLA BİZE AİTTİR

Ağaoğlu, “Toplulaştırma çalışması yapılırken büyük bir hukuksuzluk ve skandal yaşanmıştır. Tarla bize aittir. 14 dönüm 750 metredir. Toplulaştırma yapılırken 4 dönüm 600 metre sağ tarafındaki tarlaya eklenmiştir. 2 dönümde sol taraftaki tarlaya eklenmiştir. Köyün içindeki köyün en verimli tarla 6 dönüm 600 dönüm düşülerek 8 dönüm 150 metreye düşürülmüştür. Buna emsal olarak mukabil olarak da başka yerde verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, tarlasının metrekaresinin düşürülmesinin ardından, uçurum olan bir alanın kendisine verilmek istendiğini ifade etti.

Ağaoğlu, “O tarlamızı başkalarına vererek bu tarlamıza emsal karşılık olarak uçurum bize verilmiştir. Tarlanın yanı uçurum olması nedeniyle bize vermiştir. İnsanların ve hayvanların yürüyemeyeceği bir yer verildi” dedi.

Üç yıldır konu ile ilgili mücadele verdiğini ifade eden Ağaoğlu, yetkililere seslendi.

Tarlanın diğer sahibi Hakkı Aydın da Ağaoğlu’nu doğruladı…

Video: