Yayınlandığı günden beri büyük ses getiren “Kimim Ben” programının konuğu olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı, iş insanı İdris Alan hayatına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çocukluğundan bugüne kadar yaşadıklarını anlatan İdris Alan, Elazığ’da ve büyükşehirlerde yapmış olduğu çalışmalara da değindi.

BİNALİ YILDIRIM İLE YAPTIĞI KONUŞMANIN ARKA PLANINI ANLATTI

Elazığ’ın teşvikte 6. Bölge ilan edilmesi için ETSO Başkanlığı döneminde verdiği mücadeleyi anlatan ve bir toplantıda dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın konuşmasında araya girerek Elazığ’ın 6. Bölge ilan edilmesi gerektiğini söyleyen İdris Alan, o süreçte yaşanılanları da anlattı.

İdris Alan, “Ben ne olursa olsun, gerekirse tutuklanırsam bile ben bunu çıkıp haykıracam dedim. Sayın Başbakana çıkıp o konuşmamızı yaptık. O an yayını kestiler. Siz oradaki süreci takip etseydiniz, Elazığ’a bizim heykelimizi dikerlerdi. Korumalar etrafımızı sardı, herkeste bir panik havası oldu. Nerede incelirse orada kopsun dedik. Elazığ 6. Bölgeden yararlanacak dedik. Burada da cesaret ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“BEN BU YORUMLARI HAZMEDEMEM”

Siyasete girmeyi düşünür müsünüz sorusuna cevap veren İdris Alan, “Ben Elazığ’ın siyasetini sevmiyorum. Neden sevmiyorum? Bir deprem konusunda hatırlarsanız Elazığ Afet Bölgesi olsun diye birşeyler oldu. O yorumlar beni rahatsız ediyordu. Ben kaldıramam o yorumları. O yüzden ben siyasetçi olamam diye düşünüyorum. Adam milletvekili, adam Rusya’nın milletvekili değil. Elazığ’ın milletvekili. Bir şekilde ailesi, annesi babası, kardeşi, bacısı burada. Elazığ’a bir şey yapılacaksa eğer helal süt emmişse en güzelini yapacağından şüphem yok. O yorumlarda Elazığspor’la ilgili, depremle ilgili küfürler. Sosyal medyada neler söylediler. Ben bu yorumları hazmedemem. Eleştiri yapılabilir ama dozu yükseltiliyor. Herkesin annesi, bacısı, çocuğu var. Kimsenin küfretme hakkı yok. Hadsizliktir. Yiğitse gider yüzüne söyler. Biz girmeyeceğiz diye bir kaide yok. Bize bir görev düşerse Elazığ’a katkı sunacak olursak memnuniyetle seve seve kabul ederiz” dedi.

VİDEO: