Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimlerini Asilhan Arslan’ın kazanması üzerine ETSO Eski Başkanı İdris Alan bir veda toplantısı yaptı.

ETSO’da gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Alan, seçimleri kazanan Arslan’a yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Alan, “1 Nisan’da yapılan seçimleri karşı taraftaki arkadaşımız Asilhan Arslan kazanmıştır. Yüce Allah’tan kendisine hayır, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Zaten arkadaşımız basın açıklamasında yapacaklarını anlattı.  Dört sene uzun bir süre değildir. Göz açıp kapayıncaya kadar gelip gider. İnşallah basın açıklamasında söylediklerini gerçekleştirir. Gerçekleştirdiği zaman biz bunu alkışlamasını da biliriz. Gerçekleştirmediği zamanda, bizim buradan bir ayrılışımız değil. Biz Elazığ’da kanaat önderiyiz. Bizim de Allah’ın izniyle sivil toplum kuruluşumuz olacak. Bunların takipçisi olacağımızdan Elazığlı hemşerilerimizin hiçbirinin şüphesi olmasın” dedi.

“ELAZIĞ’A HİZMET ETMEK İÇİN BURADA OLDUK”

Başkan Alan’ın açıklamaları şöyle; “Biz 27.02.2015 tarihi itibariyle Elazığ Ticaret ev Sanayi Odasına oturduğumuz an itibariyle  genel toplam 705 bin 560 TL ile Elazığ Ticaret ve Sanayi odasını teslim aldık. Şuan 02.04.2018 itibariyle bizim genel bütçemiz 1 trilyon 559 milyar. Burada oturduğumuz süre içerisinde biz 1 trilyon 600 milyara yakın da borç ödedik. Aynı zamanda burada konferans salonu ve teşhir merkezini yaptık. Bu teşhir merkezinde 800 milyar lira kalkınma ajansından hibe aldık. 1 trilyon da yine kendi bütçemizden harcama yaptık. Bunu kamuoyunun bilmesini istiyorum. Burada biz 1 liranın hesabını yaptık. Allah şahidimdir, ben burada makam arabasına binmedim. Makam arabasına binseydim belki 3 sene içerisinde bunun hesabı 300, 400 milyar olurdu. Biz burada doğru dürüst yemek bile yemedik. Elazığ’a hizmet etmek için burada olduk.

“BU BİZİM DİRİLİŞİMİZE VESİLE OLACAK”

Burada var olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bu bizim dirilişimize vesile olacak inşallah. Kendi kendimizi daha yeniden kontrol edeceğiz. Ben ve benim kıymetli arkadaşım, sabırsız Elazığlılarla beraber her platformda olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bunu kamuoyunun takdirine veriyorum.

“BİZİM MECLİSİMİZ BURADA TOPLANMIŞTIR”

Meclis‘in kararı olmadan biz ikinci organize sanayi bölgesine 500 bin TL para ödedik. Meclis kararı olmazsa biz bu parayı ödeyemeyiz. Meclis kararlarımız burada. 2. İŞGEM’e 300 bin lira para ödedik. Yine meclis kararı ile bu kararları aldık. Meclis’in kararı olmazsa biz 1 lira para ödeyemeyiz. Bizim meclisimiz burada toplanmıştır. Burada bir sıkıntı, problem yoktur. Bunu da kamuoyunun takdirine veriyorum.

“ÜZERİMİZDE BİR ALGI OLUŞTURULDU. İDRİS ALAN TEHDİT EDİYOR”

Seçim süreci uzun bir maraton oldu. Çalıştık. Şevkimiz tam seçimi alacak derken seçimler ertelendi. Akabinde kamuoyunda üzerimizde bir algı oluşturuldu. İdris Alan bizi tehdit ediyor, şöyle diyor,  böyle diyor dediler. Yukarıda Allah var, aşağıda ben varım. İçinde zerre kadar şerefi, haysiyeti olan insanı tehdit etmişsem devletin polisi, savcısı, hakimi, valisi burada. Birazcık namusu, şerefi, erkekliği varsa gitsin beni şikâyet etsinler. Devletin kayıtları da var. İnsanın Allah-u Teala bir şekilde günahlarını döküyor.

“ELAZIĞ’A HELALİ HOŞ OLSUN”

Benim diyecek hiçbir şeyim yok. Ben burada Ticaret Odası başkanı olduğum dönem içerisinde benim rahat cebimden 500, 600 bin lira da para gitti.  Elazığ’a helali hoş olsun. Ben Elazığlıyım. Elazığ çocuğuyum. Elazığ’a gönül rahatlığıyla ben burada vazifemi yaptım diye buradan ayrılıyorum.

“BEN TİCARET ODASI BAŞKANI OLMADAN ÖNCE DE İDRİS ALAN’DIM”

Neticede ben Ticaret Odası başkanı olmadan önce de İdris Alan’dım. Elazığ’da sevilen kamuoyunda bilinen, tanınan bir adamdım. Bizim için Ticaret Odasında olup olamamamızın hiçbir önemi yok. Bunu artık buradan da ifade etmek istiyorum. İnşallah bu bizim dirilişimize vesile olacak. Biz bunda sonra her türlü siyasi arenada, siyasi platformda Allah’ın izniyle olacağız. Biz de safımızı, rengimizi belli edeceğiz. 

“BU KADAR BOŞU BOŞUNA NAMUSUNUZA, NİKÂHINIZA YEMİN İÇMEYİN”

Allah ilimize, memleketimize, bölgemize zeval vermesin. Memleketimiz, ilimiz için hayırlısı neyse Allah onu nasip etsin. Tüm Elazığlı hemşerilerimden helallik istiyorum. Ben sadece Elazığ’da ikiyüzlü olanlardan kendi özlerine dönmelerini istiyorum. Bu kadar boşu boşuna namusunuza, nikâhınıza yemin içmeyin. Ben Elazığlılara bunu söylüyorum. Başka da diyecek hiçbir şeyim yok. Allah hepinizden razı olsun. Teşekkür ediyorum.”