İHH “Doğu Türkistan” Konferansı Düzenledi

İHH İnsani Yardım Derneği tarafından “Doğu Türkistan” adlı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurrahman katıldı.

İHH “Doğu Türkistan” Konferansı Düzenledi

İHH İnsani Yardım Derneği tarafından “Doğu Türkistan” adlı konferans düzenlendi.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Sekreteri Abdulahad Abdurrahman katıldı.

KILIÇ: ÇOK ZOR ŞARTLARDA TANIYORUZ

Konferansın açılış konuşmasını yapan İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, “Bugün Bosna’nın büyük bilgesi bilge kral diye vasıflandırılan Aliya İzzetbegoviç’in 16. Ölüm yıl dönümü. Rabbim tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin. Bosna’dan Doğu Türkistan’a, Semerkant’tan Buhara’ya, Şam’a, Kudüs’e. Bütün yeryüzü coğrafyası bizlerin, ümmetin emaneti. Rabbimiz bu emaneti müminlere ve onların müminleri şahsında bu millete bu emaneti tebliğ etti. Bugün Filistinli gelip Türkiye’de bir sunum yapabiliyor. Bir milletvekili veya bir düşünür her ne kadar olsa bir Suriyeli ya da başka coğrafyadan bir kişi… Ama maalesef Türkistan’dan bir tek fert gidemediği gibi, gelemediği gibi haber dahi çoğunlukla alamıyoruz. Tamamen dünyaya kapalı bir halde çok zor şartlarda tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABDURRAHMAN: BÖLGEMİZ FARKLI

Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Sekreteri olan Abdulahad Abdurrahman ise, “Her eve bir Çinli koyacağız. ‘Siz bu Çinlilerle ayı şekilde yaşamak zorundasınız. Para kavramını ortadan kaldıracağız’ diyormuş. Her ay bir Çinli gelip bir kız varsa ben onunla evleneceğim dediği zaman onu vermek zorundasınız. Bölgemiz farklı değil mi? devletimiz farklı. Müslümanların bilinçsizliği, şuursuzluğu sebebiyle orala İspanya olmuş. Devlet kalmamış. Eğer Müslümanlar buralara sahip çıkmazsa, Allah’ın emrini yerine getirmeyip de sorumluluğunu yerine getirmezse Doğu Türkistan’da ikinci gün sorun olabilir” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2019, 18:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137