Savaş, afet, yoksulluk olan bölgelerle birlikte 5 kıtada 135 ülkede yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı Elazığ Şubesi, Kovancılar İlçesi’nde temsilcilik açtı.

KILIÇ: MAĞDURUN, MAZLUMUN YANINDA OLAN BİR İLÇEMİZ

Dualarla birlikte hizmete açılan temsilciliğin açılışında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Elazığ Şubesi Başkanı Metin Kılıç, “İHH Bosna Hersek savaşı ile beraber mazlum coğrafyadaki kardeşlerimize yardım götürmek amacı ile oluşturulduğu günden beri bugün 100’ün üstünde ülkede mazlum ve mağdur konumundaki Müslümanları desteklemek için kurulan bir kuruluş. Ümmetin yüz akı olan bu kuruluşumuz tüm Türkiye’de ki şehirlerde teşkilatlanma yönüne gitmiş, Elâzığ’da da 10 yıldır faaliyetlerini bu şekilde yürütmekte. Elâzığ’ın ilçelerinde de bu faaliyetlerimizi ulaştırmak amacı ile yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu anlamda bugün Kovancılar ilçemizde temsilciliğimizi açarak bu faaliyetimizi taçlandıracağız. Kovancılar bu anlamda mağdurun, mazlumun yanında olan bir ilçemiz. Doğu’ya açılan şehrimizin kapısı olması hasediyle baya değer verdiğimiz ve önemsediğimiz ilçemiz” dedi.

KILIÇ: DAHA FAZLA MAĞDURA ULAŞMIŞ OLUR

Başkan Kılıç, ilçe halkının desteklerini beklediklerinin altını çizerek, “Herkes karınca kararınca, iş adamlarımız kendi çabası oranında, normal esnafımız ve vatandaşımız kendi çabası ile yardımda bulunursa bu yardımlar daha fazla coğrafyaya daha fazla mağdura ulaşmış olur. Çünkü ilçelerde de teşkilatlanmamızın sebebi ülkemizin kılcal damarlarına da bu yardımı ulaştırmak. Bugün Kovancılar ilçemizde yaklaşık 20’nin üzerinde yetim çocuğumuza şu an itibariyle burs bağlamış durumdayız. İHH’nın en büyük çalışmalarından biri 100 binin üzerinde yetim çocuğumuza düzenli yardım yapılıyor olması, sahip çıkılıyor olması. Kovancılar ’da ki yetimlerimiz için de, Palu’da ki yetimlerimiz için de böyle. Elâzığ’da şu anda 360’a yakın yetim çocuğumuza düzenli yardımda bulunuyoruz. Bu sadece küçük bir parçası” diye kaydetti.

YILMAZ: MAĞDURUN YANINDA OLMAYA GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Kovancılar İlçe Teşkilat Başkanı Hüseyin Yılmaz da, “İHH açılımı olarak İnsani Hak ve Hürriyet. Yani burada ilçemizde yetim kardeşlerimizi tespit edeceğiz, mağdurların, mazlumların yanında olmaya gayret göstereceğiz, onlarla alakalı çalışmalarımız olacaktır. Bugün burada bu açılışı yaptık ki Hz. İbrahim’i ateşe aktıkları zaman karınca ağzında su ile onu söndürmeye gidiyor. Gittiği zaman ona tebessümle diyorlar ki sen o küçücük, minnacık vücudunla ağzına aldığın o bir damla su ile mi o ateşi söndüreceksin? Karınca şunu söylüyor, belki doğrudur, cüssem küçüktür, ağzımdaki bir damla su ile söndüremem ama hiç olmazsa yarın Allah’ın huzuruna çıktığım zaman safım belli olacaktır. Bugün İHH olarak inşallah burada yetimin, mazlumun, mağdurun yanında olmaya gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.