İHH’dan, “Vicdan Konvoyuna” Destek Çağrısı

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Suriye’deki mahpus kadınların durumlarına dikkat çekmek amacıyla öğretmenevi önünde vicdan konvoyu etkinliği düzenlenecek.

İHH’dan, “Vicdan Konvoyuna” Destek Çağrısı

İHH Elâzığ İnsani Yardım Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Suriye dâhil 110 ülkede mahpus kadınların ve çocukların durumlarına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenleyecek.

KILINÇ: BU İNSANLIK VE MERHAMET KONVOYUNA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Düzenleyecekleri etkinlik hakkında açıklama yapan İHH Elâzığ İnsani Yardım Derneği Başkanı Metin Kılıç, “8 Mart Cuma günü yani Dünyada Kadınlar Günü olarak anılan bu günde Suriye dâhil 110 ülkede Suriye’de mahpus kadınlar ve çocuklar için meydanlarda olacağız. Vicdan hareketi 7 bin mahpus kadın ve çocuğun özgürlüğü için oluşturulmuş bir inisiyatiftir. Tüm erkeklerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi Cuma günü saat 14:00’de Elazığ Öğretmenevi önünde bu insanlık ve merhamet konvoyuna destek olmaya çağırıyoruz. Bu savaş esnasında savaş suçu işlendi kadınlar ve çocuklar pazarlık konusu yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Tecavüz bir savaş silahı olarak kullanılmamalı. Tüm hemşerilerimizi Cuma günü bu merhamet çığlığına ses vermeye, zamana şahitlik etmeye çağırıyoruz. Cuma günü saat 14:00’de Elazığ öğretmenevi önünde tüm duyarlı hemşerilerimiz bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 14:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137