İlçe ziyaretlerine devam eden AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İHİK Başkanı Ömer Serdar, Sivrice’de partililerle bir araya geldi.

Ömer Serdar ve beraberindekiler ilçe girişinde Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, AK Parti İlçe Başkanı Cemal Babür, partililer ve muhtarlar tarafından karşılandı.

Daha sonra ilçe teşkilatında partililerle buluşan Ömer Serdar, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin son 15 yılda aldığı mesafenin dünyada bir takım dengeleri alt üst ettiğine dikkat çeken Ömer Serdar, Ortadoğu’da yaşanan sıkıntıların temelinde  yeni dengelerin oluşumun var olduğunu söyledi.

Afrin’in yeniden inşa edileceğini ifade eden Ömer Serdar, idari yapılanma çalışmalarında başarılı belediye başkanlarının da görevlendirilebileceğinin mesajını verdi.

“BİZİM BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ DA AFRİN’DE GÖREV YAPABİLİR”

Milletvekili Serdar yaptığı konuşmada, “Temel hedefimiz bizim sınırımıza kadar dayanmış olan terör meselesini sınırımızın ötesine taşımaktı. Ötesinde kabul etmekti. Bundan sonra orada Türkiye’nin yapacağı işler var. Afrin’de yapacağı işler var. Afrin’de yapacağı idari yapılanma çalışmalarıyla alakalı başarılı belediye başkanlarımızdan birine de şans doğabilir. Bizim bir belediye başkanımız da Afrin’de görev yapabilir” dedi.

“BİR CUMHUR İTTİFAKI OLUŞTURDUK”

Türkiye’nin 15 yıllık proaktif yürüyüşünün devamı için 2019 seçimlerinin öneminde vurgu yapan Ömer Serdar, oluşturulan Cumhur ittifakının amacını açıkladı.

Milletvekili Serdar açıklamasında, “Ana muhalefet partisi ve bunların iş birlikçileri dış destekli bir takım operasyonlarla, bir takım manipülasyonlara gidebilirler. Biz 15 Temmuz ruhundan hareketle ülkenin bölünmez bütünlüğünü, bölgesinde yaşadığı sorunları bir milli mutabakatla yürütme adına bir cumhur ittifakı oluşturduk. Bu ittifakın temel nedeni aslında daha çok kapsayıcılık, daha kucaklayıcı yapıyla daha güçlü bir şekilde iktidara yeniden taşınmak. Bunu farklı değerlendirenler olabilir ama biz burada temel hedef olarak Türkiye’nin geleceğini, güvenliğini; Türkiye’nin istikrarlı yürüyüşüne devam etmesini baz aldık” diye konuştu.

“SONUNA KADAR TEŞKİLATLARIMIZIN EMRİNDE OLARAK DEVAM EDECEĞİZ”

2019 seçimleri için Teşkilata seslenen Milletvekili Serdar, “Çok iyi çalışın. Biz de sonuna kadar teşkilatımızın emrinde olacağız” diyerek şöyle konuştu: “2019 seçimlerine gelinceye kadar öncelikle mahalli idareler seçimlerinde belediyenin bize ait olduğu yerlerde yeniden belediyeyi yenilemek. Bize ait olmayan yerlerde, seçimi alamadığımız yerlerde ilk hedefimiz seçimi almak. İl Genel Meclis üyeleriyle, Belediye Meclis Üyeleriyle yerelde bu tahkimatı yapmamız lazım. Genel seçimlerde de Cumhurbaşkanımızı devletin başkanı olarak seçtikten sonra parlamentoyu da önümüzdeki bu süreci rahat atlatabilmek için AK Parti kadrolarıyla güçlendirmemiz lazım. Bu açıdan çok iyi çalışmak gerekiyor. Bizler sonuna kadar teşkilatlarımızın emrinde olarak devam edeceğiz.”

“İYİ BİR OYLA CUMHURBAŞKANIMIZA, HÜKÜMETİMİZE DESTEK VERECEĞİZ”

AK Parti Sivrice İlçe Başkanı Cemal Babür, ilçe teşkilatı olarak yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Sayın vekilim 16 Nisan referandumunda çalışmalarla yüzde 81 oy aldık. İnşallah 2019’da da bunun üstünde çalışmalarımızla, gençlik kollarımızla, tüm teşkilatımızla 2019’da iyi bir oyla Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize destek vereceğiz” dedi.

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, ilçelerinin AK Parti’ye kurulduğu günden itibaren verdiği desteği anımsatarak, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“İLÇEMİZİ DOĞALGAZ İLE TANIŞTIRACAĞIZ”

Başkan Irmak yaptığı konuşmada, “İmar sorunumuz vardı. Sizlerin sayesinde imarın sonuna geldik. 100 binlik, 25 binlik, 10 binlik ve binlik koruma imar planını bitirmek üzereyiz. Geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığından çıkarmış olduğumuz semt sahaları vardı. Bir türlü hayat geçirememiştik ama sizlerin desteği ile şükürler olsun. Kapalı spor salonu, Milli Eğitimden destekli ve Özel İdare bütçesiyle semt sahaları, toplu konutlar, doğalgaz çalışmaları ile ilgili bütün milletvekillerimizden 2018 için o sözü de almış olduk. İlçemizi doğalgaz ile tanıştıracağız” şeklinde konuştu.  

SERDAR, SİVRİCE’DE YAPILAN VE YAPILACAK ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRDI

Öte yandan önceki gün birim müdürlerini yanına alarak, Keban ilçesine çıkarma yapan ve Teknik çalışma kapsamında ilçede yapılan yatırımların gerçekleşme oranlarını gözden geçirmek ve muhtarların taleplerini de değerlendirmek amacıyla toplantı düzenleyen İHİK Başkanı Ömer Serdar, Sivrice ilçesinde yapılan ve yapılacak çalışmaları masaya yatırdı.

Muhtarların, alt ve üst yapı, yol, su, sağlık, eğitim s gibi talepleri ve ilçeye merkezi yönetim tarafından yapılan çalışmalar toplantıya katılan il müdürleri tarafından anlatıldı.

Sivrice Kaymakamı Mustafa Temiz, imkanlar ölçüsünde öncelikte temel ihtiyaçların karşılandığını söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Temiz yaptığı açıklamada, “İçme suları önceliğimizdir. Yol önceliğimizdir. Sulama suları belki daha sonra gelir. Böyle bir planlama yapıyoruz. Bu çerçevede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Genel sekreterimiz yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. 2018 özel idare programımız zaten netleşir. Ancak köy ödenekleri henüz netleşmediği için bununla ilgili henüz bir plan, program yapmadık. Muhtarlarımızla bir araya gelip taleplerini aldım. Encümenlerimizle bir araya gelip inşallah ödenek netleştiğinde planlamasını yapacağız” diye konuştu.

“SİVRİCE, ELAZIĞ’IN DIŞA DÖNÜK YÜZÜ”

Toplantı sonrasında değerlendirme yapan AK Parti Elazığ Milletvekili ve İHİK Başkanı Ömer Serdar, Elazığ’ın dışa dönük yüzünün Sivrice olduğunu kaydetti.

“CEZAEVİNİN, SİVRİCE’YE KATKISININ ÖNEMLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Milletvekili Serdar yaptığı açıklamada, “Turizm potansiyeli olması hasebiyle Sivrice’nin dışa dönük yüzü var. Yani Elazığ’ın bilinmesi, tanınması açısından da önemli dolayısıyla buna özel bir hassasiyet göstermek gerekiyor. Bunu da yapıyoruz. Özellikle geçtiğimiz yıllarda, üzerinde emeğim de olan bir cezaevi projesi vardı. Bitme aşamasına geldi. Cezaevleri çok hizmet olarak anlatılmaz ama Sivrice’ye katkısının önemli olduğunu düşünüyorum. Buraya en azından ziyaretçiler gelecek. Buranın tarihi dokusuna, turizm potansiyeline halel getirmeyecek bir mimaride de yapıldı. O aşamalarında da bulunduk. Dolayısıyla bu önemli bir şey. Kaymakamlık ve belediye hizmet binamız bitmek üzere. Bu da Sivrice için prestij” dedi.

“150 DAİRE TOKİ KONUTU İNŞA EDİLECEK”

Serdar, ilçenin doğalgaz konut sorunu başta olmak üzere birçok sorununun bu yıl içinde giderileceğini de belirterek, “Doğalgaz meselesi inşallah bu sene çözülecek. Belediye başkanımız geçtiğimiz günlerde de Ankara’ya gelmişti. Müsteşarla da görüşmelerini yaptılar. Talepler de toplandı. Bu sene bu sorunu çözmüş olacağız. Gecikmesi hatların güzergah sorunuyla ilgiliydi. Bunu da bu sene aşmış olacağız. TOKİ meselesi benim yakinen takip ettiğim bir konu. Burada 150 daire TOKİ konutu inşa edilecek. Taleplere de başlanacak. Bunun da inşaatını kısa süre içerisinde başlatmış olacağız.”