İhracat Çalışma Grubu İlk Toplantısını TOBB’de Yaptı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) tarafından ülkemiz ihracatının artırılması için TOBB bünyesinde kurulan ve aralarında Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve farklı sektörlerden ülkemizin önde gelen kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı İhracat Çalışma Grubu ilk toplantısını TOBB merkezinde gerçekleştirdi.

İhracat Çalışma Grubu İlk Toplantısını TOBB’de Yaptı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve farklı sektörlerden ülkemizin önde gelen kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı İhracat Çalışma Grubu ilk toplantısını TOBB merkezinde gerçekleştirdi.

ARSLAN: ÖNCELİĞİMİZ İHRACATIN ARTIRILMASIDIR…

TOBB İhracat Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) gerçekleştirildi. Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ile çalışma grubunda yer alan temsilciler katıldı.

Toplantının son derece verimli geçtiğini ifade eden Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun talebi üzerine  kurulan İhracat Çalışma Grubunda ülkemizin kendi alanlarında  çok önemli ihracatçı kuruluşlarının temsilcileri yer almaktadır. Çalışma Grubumuz ilk toplantısında ülkemiz ihracatının artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar ve projelere dair değerlendirmelerde bulunmuştur. TOBB’deki ilk toplantımızda TOBB Dış İlişkiler Ofisi tarafından yapılan çalışmalar ve hazırlanan projeler ile birlikte TEPAV tarafından İhracatla ilgili planlanan yol haritası ve destek programı hakkında sunular yapılarak önümüzdeki süreç içerisinde hayata geçirilecek tüm eylem planları bir bir değerlendirildi. Ülke İhracat Analizleri ile birlikte Ticaret Bakanlığımızın destek paketi de detayları ile birlikte istişare edildi.

Ekonomimizin canlanması, istihdamın artması ve kaynakların ekonomiye kazandırılması noktasında ihracatın artması çok önemlidir. Bu nedenle gerek TEPAV,  gerekse TOBB tarafından hazırlanan tüm eylem planları ve projeler ihracatta yeni bir dönemin habercisi niteliğindedir. Çok verimli geçen bir toplantı oldu. İlimizin de tüm bu çalışmalardan ve projelerden en üst düzeyde yararlanabilmesi için önemli adımlar atmaktayız. Girişimlerimiz neticesinde İhracat Destek Ofisleri açılacak iller arasında artık Elazığ’da bulunmakta. Oda bünyemizde gerekli altyapıları oluşturmaya başlamış bulunmaktayız. İhracat Destek Ofisimiz marifetiyle inşallah ihracatımızın ve ihracatçı sayımızın artmasına katkı sağlayacak bir süreci de başlatacağız” ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2019, 12:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137