Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği işbirliğinde “İhracat Değerlendirme Toplantısı” düzenledi.

Toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, işadamları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

“ŞİMDİ EKONOMİMİZİ DÜZELTME ZAMANI”

Toplantının ev sahipliğini üstlenen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Gündemimiz ekonomi. Seçimleri bitirdik, dış operasyonları bitirdik, şimdi ekonomimizi düzeltme zamanı. Şimdi bilinçli olarak ilimiz adına ekonomimizi nasıl geliştirebiliriz diye toplantı yapıyoruz. ETSO olarak altyapılarımızı giderme adına ilimizin yöneticileri ile sürekli projeler üretiyoruz. İhracat ekonomimizin gelir hanesini arttırma adına en büyük erguvanımız. Bunu artırmak bizim en büyük hedefimiz. Bizleri dünyasının temsilcileri olarak ben ve yönetimim şimdiye kadar sürekli zihinsel dönüşüm yaptık ve dedik ki sürekli Elazığ ihracat kapasitesini arttırışa ihracata dönüşen firma sayısını arttırışa kalkınma seviyesinde en güzel yere gelir”dedi.

“BÖLGEMİZİN EN BÜYÜK İHRACATLARINDAN BİRİ DE ELAZIĞLILARDIR”

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, Birliğin 11 ili kapsadığını belirterek, “Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği 11 ili kapsamakta. Bölgemizin en büyük ihracatlarından biri de Elazığlılardır. Bu vesile ile Elazığ’ın bizdeki yeri taktire şayandır. Elazığ’a ne yapmamız gerekiyorsa her zaman yapacağız” diye kaydetti.

“BELEDİYELER ŞEHİRLERDE SADECE YOL, KALDIRIM YAPAN KURULUŞLAR DEĞİLDİR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuşmasında, ekonomin canlı tutulmasına dikkat çekerek, “Para sıcaktır. Sevdiği yere gider. Zorla bir yere gitmez, civa gibidir bir yerde de durmaz akışkandır. Civa nereye istiyorsa oraya gider. O zaman biz öncelikle şehri paranın geleceği şekle getirmemiz lazım. Yani yatırımın üretimin, ihracatın yapılacağı yeri şekli hazırlamamız lazım. Belediyeler şehirlerde sadece yol, kaldırım yapan kuruluşlar değildir” ifadelerinde bulundu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ndeki ihracatçının kalkındırılması gerektiğini ifade ederek, “Geçen hafta seçilen yeni bakanlarımızı ziyaret esnasında yeni bakanımızı da ziyaret ettik. Orada çok mutlu oldum. Yeni bakanımızın söylediği ilk şey bizim Doğu ve Güney Doğudaki ihracatçıyı kalkındırmaktan başka hiçbir yolumuz yok. Bir bakanının buna inanmış olması fevkalade önemli. Hem gelişmedeki eşitliği hem gelinmedeki hem kalkınmadaki eşitliği sağlamak için bu alana yatırım yapmanın elzem olduğunu düşünüyorum. Dünya çok hızlı bir şekilde değişip dönüşüyor. Bakın ilk başladığımızda yakın tarihe baktığımızda endüstri ekonomisi konuşuluyordu daha sonra bilgiye geçildi. Dünyada ekonomik arenada rekabetin bu kadar hızlı olduğu dönemde bizimde mevcut ortama adapte olmamız lazım. Nu global kürede bizimde pay almamız lazım. Bunu ihracat ile ürettiğimizi yurt dışına satarak alacağız. Bir ilin ülken kalkınmasına fevkalade önemli. Biraz daha ekonomiyi güçlendir için yapısal iç reforma ihtiyacımız var. Bu sorumluluk bizde”ifadelerinde bulundu.

 “DEVLETİN DESTEĞİ ARTIYOR”

Açılış konuşmalarının toplantı Birlik Genel Sekreteri Murat Karapınar’ın Elazığ’ın ihracat rakamları sunumuyla devam ederek, “Son birkaç yılda ülke politikası olarak ihracatın kalkınmada arz ettiği önemden dolayı devletin desteği artıyor”dedi.