ETSO’nın ev sahipliğinde İhracatın Finansmanında Türk Eximbank konulu toplantı yapıldı.

Toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın yanı sıra iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

ARSLAN: AMACIMIZ BUNLARI DAHA İYİ SEVİYELERE ULAŞTIRMAK

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, “Bizde bu konumun farkındalığını oluşturmak, onun yönetimsel anlamında taçlandırmasını sağlamak adına Sayın Eximbank Genel Müdürümüz ve değerli yönetimi ile geçmişte defaten fikir alışverişinde bulunduk. Amacımız şuydu; Elazığ’ımızı ekonomik anlamda hak ettiğimiz noktaya taşıyabilmek. Çünkü biz diyoruz ki Elazığ’ımız bölgenin en fazla ihracat yapan ili konumunda. Biz diyoruz ki; en gelişmiş organize sanayi bölgesi ile bölgesine ve çevre ülkelerine ürettiği ürünlerini satabilen ve bunları ekonomiye kazandırabilen, istihdama dönüştürebilen çok ciddi bir ekonomik yapıda. Amacımız ney? Bunları daha iyi seviyelere ulaştırmak” ifadelerini kullandı.

YANILMAZ: SANAYİ BİR GÖRGÜDÜR ESASINDA

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Elazığ en az ithalat yapıp, en fazla ihracat yapan çok önemli bir il. Dolayısıyla şehrin ekonomiye, şehrin sanayiye, üretime doru bir alt yapısı var. Şehir insanının da bir görgüsü var. Sanayi bir görgüdür esasında. Ticarette bir görgüdür. Tek başına şurada bir malzeme var, bunu satalım demeniz yetmez. Bu geçmiş ailelerden gelen bir görgünün hakim olması gerekir. İşte Elazığ’ın sanayi, üretim ve imalat görgüsü var” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 8. BANKASIYIZ

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, “Türkiye’de son iki dönemde de önemli ölçüde katkımızı, desteğimizi arttırdık. Türkiye’nin en büyük 8. Bankası olduk. Türkiye’de 52 banka var bu 52 bankanın tamamının içerisinde kredi büyüklüğü akımından Türkiye’nin en büyük 8. bankasıyız. Türkiye’ye yurtdışından yabancı kaynak getirme bakımından da en büyük 7. bankasıyız. Orada biraz daha iyiyiz. İhracatçılarımızın yurt dışındaki alacaklarının yanında yurtiçi alacaklarını da sigorta ediyoruz. O konuda da Türkiye’nin en büyük sigorta kuruluşu durumundayız. Sigorta dediğimiz sadece bir sigorta işi değildir, hem alacaklarının garanti altına alınmasıdır, hem iş yaptığınız ülkeler ve firmalarla ilgili bilgi vermektir, onunda sigorta ettiğimiz bir alacağın poliçesinin tıpkı bir teminat mektubu gibi, tıpkı bir gayrimenkul gibi tıpkı bir makine teçhizat gibi teminat olarak verilebilmesine izin veren bir mekanizmadır. O nedenle son derece önemlidir” dedi.