Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, B2B e-ihracat platformu TradeValley ile birlikte Elazığ TSO Üyelerine özel, ihracat ve e-ihracat konulu web semineri gerçekleştirildi. Seminere Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ile TradeValley Satış ve İş Geliştirme Müdürü Güçlü İlalmak katıldılar.

ARSLAN: Hedefimiz İlimiz İhracatını 1 Milyar Doların Üzerine Çıkarmak

Seminerin açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, pandemiyle birlikte e-İhracatın çok değer kazandığını ve bu alışkanlığın pandemi sonrası artarak devam edeceğini ifade etti. Arslan konuşmasında, “Tüm dünyada pandemiyle birlikte ihracat ve ithalat dediğimiz dış ticarette yeni fırsatlar oluşmaya başladı. Burada en önemli pay e-İhracatta oldu. Bir çok ülkede e-İhracatın toplam ihracattaki payı yüzde 25’ler seviyesine kadar yükseldi. Ülkemizde henüz istenilen noktaya gelmemiş olsa da çok önemli bir süreç başlamıştır.

ARSLAN: HEDEFİMİZE ULAŞMAYI AMAÇLAMAKTAYIZ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ise ilimiz ihracatının artırılması ve ihracatçı firma sayımızın yükseltilerek yıllık 1 milyar dolar seviyesinde bir ihracat yakalanması öncelikli hedefimizdir. Bu doğrultuda Odamız bünyesinde DAİB Şubesini açtık. Aynı Ofisimiz TOBB İhracat Destek Ofisi olarak ta görev yapıyor. Bununla birlikte TOBB İhracat Çalışma Grubunda yer almaktayız. Fırat Kalkınma Ajansımıza sunmuş olduğumuz Dış Ticaret Merkezi Kurulması projemiz onaylandı. Bunu da 2021 yılında hizmete açacağız. Yıl içerisinde Ticaret Bakanlığımız, TOBB, FKA, DAİB işbirliğinde dış ticaretle ilgili çok sayıda bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik. İlimizin ihracatla ilgili önemli potansiyelleri var. Bu potansiyelimizin ihracatla daha yüksek katma değere dönmesi için Odamız bünyesinde elazigburada.com ismiyle e-Ticaret şirketini kurarak faaliyetlerine başladık. Bu tür eğitimler ve TradeWalley gibi konusunda uzman firmalarla sağlayacağımız işbirliği ile hedefimize ulaşmayı amaçlamaktayız” dedi.

İLALMAK E-İHRACAT DÜNYA PAZARINA ULAŞMANIN EN KOLAY VE EN AZ MALİYETLİ YÖNTEMİ OLDU

TradeValley Satış ve İş Geliştirme Müdürü Güçlü İlalmak e-İhracat hususunda yaklaşık bir saat süren bilgilendirme yaptı.  İlalmak, seminer katılımcılarına, ihracatta kullanılan yeni yöntemler, e-ihracatla oluşabilecek fırsatlar ve firmaların e-ihracata nasıl başlayabilecekleri konularında detaylı bilgiler verdi. TradeValley hizmetleri ve ihracatçılara sunulan destekler hakkında da geniş çaplı bilgi paylaşımında bulunan İlalmak, e-İhracatın tüm dünya pazarlarına ulaşmada en kolay ve en az maliyetli yöntem olarak dünya pazarında çok hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekti.

Elazığ TSO’nun ilin ihracat potansiyelini artırma hususundaki girişimlerin tümünün takdire şayan olduğunu belirten İlalmak, TradeValley olarak bu sürece e-İhracat boyutu ile katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.