Yaşanan depremin ardından Türkiye’nin 81 ilinden hayırseverlerden gelen kıyafet yardımları, Elazığ Valiliği tarafından oluşturulan bu alanda ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başladı.

Her gün mahallelerden, Elazığ Belediyesi otobüsleriyle getirilen vatandaşlar, 5 ay boyunca temin edebilecek.

ÖZTÜRK: YAKLAŞIK 220 HANEYİ BUGÜN TAMAMLAYACAĞIZ

Arıcak Kaymakamı Şenol Öztürk, “Bakanlarımızın talimatları doğrultusunda, kıyafet marketi oluşturması gerektiği üzerinde mutabık kalındı. Çünkü kıyafet, malumunuz bireye dönük bir şey bedenleri olduğundan farklılık gösterile biliniyor.  Bireyin kendisinin gelip denemesi gerekiyor. Burayı bir hayırseverimiz bizlere 5 aylığına tahsis etti. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine servis göndererek, her gün vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Bugün Abdullahpaşa mahallesinden başladık. Yaklaşık 220 haneyi bugün tamamlayacağız” diye kaydetti.

 ÖZTÜRK: AMACIMIZ İHTİYACI OLANLARIN YARALARINI SARMAK

Kaymakam Şenol Öztürk, “Daha adil olsun diye puanlama sistemine göre gittik. Bazı vatandaşlarımızın ihtiyaçları farklılık gösterebilir bu yüzden de adaletli olmak adına böyle bir sistem düzenledik. Burada öncelikli depremzede ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza öncelik taşıyoruz. İhtiyacı olanların yaralarını sarmak istiyoruz” diye konuştu.

VİDEO: