Elazığspor Mali ve Olağan Üstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün Elazığ Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kongrede konuşan iki başkan adayı Kongre’nin Elazığ’a ve Elazığspor’a hayırlı olmasını söylediler.

Başkan Adayı İrfan Yumakgil Elazığspor’un daha iyi yerlere gelmesi için birlikte çalışılması gerektiğini vurgulayarak “ Bugün bir cenaze vardır ve bugün ne yapıp ne edip kaldırmamız lazım. 37 tane arkadaş aradık ama bulamadık. Kongreden sonra seçilen arkadaş bu sayıyı tamamlayacaktır. Elmar şu an takımımızın adamıdır. Bunun dışında şahsım ve ailem daha gelmeden 75-80 bin TL masraf etmişizdir.  Başkan Adayımız Necati Erdem, FİFA’ya başvuran İzlandalı futbolcunun serbest kalmaması için 53 Bin Euro’nun Elmar Bjarnason’un ödemesini yaparak Elazığspor’umuz’da kalmasını sağlamıştır” ifadelerin yer verdi.

 NECATİ ERDEM “KÜÇÜLEN BİR ELAZIĞSPOR’U BÜYÜTEREK GELECEĞİZ”

Elazığspor’un bir marka olduğunu da ifade eden Başkan Adayı Necati Erdem ise “Elazığspor’un tesislerini arsasını Elazığ’a kazandıran arkadaşlara saygı ile anıyorum. Bu güne kadar basın mensupları bunu hiç dile getirmiyor. Fenerbahçe’de eski futbolculara verilen değer ile Elazığspor da verilen değer beni üzüyor. Biz ne yapacağız küçülen bir Elazığspor’u büyüterek geleceğiz. 5 yıl sonra Elazığspor birinci ligde ilk 5 de oynayacak. 4 yıl sonra da belediye borç veren bire kulüp olacağız. Bu yıl şampiyonluğu oynayacağız. Biz geldiğimizde ben sportif direktife para vermem.  Bütün muslukları kısacağız. Elazığspor bir markadır. 1 lirasını kadar hesap sorar kendimiz yargılayacağız. Maliyeti ucuz futbolcular ile oynayacağız. Ben bunu 30 yıl öncede yaptık. Arap zenci getirmeyeceğiz. Orhan hoca ile devam ederiz. Hafif bir hatada inan ki değiştiririm. Bekleyeceğiz ben geçmişte Elazığsporlu hoca ile Elazığ ruhu ile bunu götüreceğiz” dedi.

 NECATİ ERDEM “KİM KAZANIRSA KAZANSIN ELAZIĞSPOR KAZANSIN”

 Başkan Adayı Necati Erdem her ay gelirlerin giderlerin yazılıp internette yayınlanacağını belirterek “ Şeffaf olmamız lazım. Sedat başkan benim gönlüm de ki başkandır. Kim ne derse desin borçtan kurtardı. Bu memleket bana 40 ton peynir faturası da söyledi. Ben Sedat başkanı takdir ediyorum. Milletvekillerine atarak siyasiler de atarak bir yere gidemeyiz. Ben gelirsem Vali Belediye başkanı ile beraber olacağım. Türkiye de hiç bir belediye başkanı bu rakamı vermedi. Sedat başkan bilmeden hata yapmıştır. İnsan doğru neyse söyleyecek. Bu benim rakibim şu bu böyle bir şey yok. Taraftar gruplarının liderlerini çağıracağım siz futbolculara ne pirim verilmiş se cezayı da vereceksin pirimi de vereceksin. Onların emekleri var. Elazığ belediyesi ile birlikte tüm Elazığ’a beraber yeniden bir Elazığspor başarılı bir Elaızğspor olacak. 5 yıl sonra süper lig ilk 5’e giren bir Elazığspor olacak. Kim kazanırsa kazansın Elazığspor kazansın. İrfan abiye saygı ve hürmet ile” diye aktardı.