Ensar Vakfı Palu Şubesi tarafından gençlere ve öğrencilere yönelik İkra Kitap Kahve projesinin açılışı yapıldı.

Ardından Öğrenciler için hem kütüphane hem de nezih bir ortam sağlayan İkra Kitap Kahve projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

ARSLAN AMAÇLARINI ANLATTI

Ensar Vakfı Palu İlçe Başkanı Mustafa Arslan açılan İkra Kitap Kahve projesinin amacını anlatarak, “Projedeki amacımız gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, genleri kitap okumaya teşvik etmek, gençlerin zihinsel gelişimine katkıda bulunmak, birikimli gençler yetişmesini sağlamak, gençlerin okul, ev ve diğer meşguliyetlerinden arta kalan zamanı verimli geçirmelerini sağlamak, gençlerin eğitim, kültür ve edebiyata yönelik çalışmalarında güvenli ve huzurlu bir ortam sağlamak” dedi.

KARAYILAN:  BU PROJENİN BAŞLI BAŞINA AMORTİ EDİLDİĞİNİ RAHAT BİR ŞEKİLDE GÖREBİLİYORUZ

Ensar Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Ali Karayılan, “Kitapların daha buraya gelmeden dağıtılması, 1400 kitabın gençlere, hem de yarışma ile okutulacak şekilde teslim edilmesi aslında bu projenin başlı başına amorti edildiğini rahat bir şekilde görebiliyoruz” diye kaydetti.

DÖNER: BEN ÇOK ÜMİT VARIM BU NOKTADA

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Suphi Döner, “Toplum nereye gidiyor? Toplumun en dinamik kısmı ise gençler. Gençlik nereye gidiyor? Bence çok kaygılanmaya, tasalanmaya gerek yok. Gençlik bizim gençliğimizin geldiği noktaya doğru gidiyor. Ben çok ümit varım bu noktada. Bizler gibi, sizler gibi kılavuzlar oldukça, eğitimciler, STK’lar, kamu kurumları kendi görevlerini yaptıkça, kamu kurumlarımız, belediyelerimiz toplumla iç içe oldukça toplumumuz fıtratına doğru iyiye doğru gidecektir” ifadelerine yer verdi.

DEMİR: BUNUN BİR KISMINDA OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Palu Kaymakamı Mustafa Demir, Çocukların ahlaklı yetişmesinde katkı sunmak için böylesi projelerde olmanın memnuniyetine değinerek, “Burada 4 bin yıllık bir kadim medeniyetin, onun için koşturan, bu millet için koşturan fedakar insanları var. Biz memnuniyet duyduk. Proje kapsamında bizde bunun bir kısmında olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Gençlerimizin çocuklarımızın yetişmesi için, iyi ahlaklı, iyi nesiller yetişmesi anlamında bizler katkı sınabiliyorsak biz bundan memnuniyet duyarız” açıklamalarında bulundu.

MEYDANOĞLU: BİZLER İLİMİ YAYMAK İÇİN KİTAP KAHVEYİ AÇTIK

Ensar Vakfı Elazığ Şube Başkanı Alaaddin Meydanoğlu ise, “2 bin kitabın açılışını yaptığımız bu kahvede gençlerimize bu kitapların bugün dağıtılmış olması büyük bir onur kaynağı. Bizler ilimi yaymak için kitap kahveyi açtık”dedi.