Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin davetlisi olarak Elazığ’a gelen İstanbul Üniversitesi İslam İktisadi ve Finansı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Server Bayındır, İl Müftülüğü’nde konferans verdi.

 “Çağdaş İktisadi Problemlere İslami Bakış”  konulu konferans veren Prof. Dr. Server Bayındır, faizin haram oluşu üzerinde durdu.

BAYINDIR: BU KONULARA ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİR

Servet Bayındır, “İmam Şafi’nin bir sözü var. Diyor ki Kur’an-ı Kerim’de bir ayet var ki o ayeti kerime olduğu sürece eğer Kur’an-ı Kerim’de başka hiçbir ayet olmasaydı, Peygamberimizin başka hiçbir hadisi olmasaydı dahil insan oğlunun iktisadi hayatı için bütün kuramları içinde barındırırdı ve yeterlidir bu yet. Bu ayet; Nisa suresi 29. Ayeti kerime. Allah’u Teala buyuruyor ki ‘Ey müminler varlıklarınızı aranızda batıl yollarla alıp vermeyin.’ Demek ki batıl yöntemlerden biri faizcilikmiş bir diğeri; hırsızlık, rüşvet, ölçü tartıda hilecilik, din sömürüsü. Birçok ilim adamları ve birçok din adamları insanların mallarını dini yollardan yerler ve insanları Allah yolundan saptırırlar. Dolayısıyla bu konulara çok dikkatli olmamız gerekir” ifadelerini kullandı.