Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, kameralar karşısına geçerek, Türkiye ve Elazığ gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Hacıbekiroğlu, “Türkiye, başta ekonomi olmak üzere devasa problemlerle karşı karşıya… Ama maalesef bu problemlerin üzerine kafa yormak yerine ülke suni gündemlerle meşgul ediliyor. Asıl konuşulması gereken gerçeklerin üzeri örtülüyor. Şu an bir gerçek var ki toplum bir infial yaşıyor.  Bu infialin altında yatan en önemli sebeplerden birisi mevcut ekonomik şartlar, Milletimizin yaşadığı geçim sıkıntısı ve adalete olması gereken güvenin kaybolmasıdır. Siyaset çığırından çıkmış, ithamlarla, iftiralarla, hakaretlerle gündem oluşturulmaktadır” dedi.

SORUNLARI MADDE MADDE ANLATTI

Türkiye’nin sorunlarını maddeler halinde sayan İl Başkanı Hacıbekiroğlu, “Bu sebeple Türkiye bir an evvel gerçek gündemine dönmelidir.

Bugün Türkiye’nin asıl gündemi; Her gün gencecik evlatlarımızı toprağa vermek zorunda kaldığımız terördür. Türkiye’nin gerçek gündemi çöken ekonomidir. Devletin bütünüyle üretime dönük yatırımlardan el çekmesidir. İşsizliktir. Artık sürdürülemez hale gelen iç ve dış borçtur. Bitirilen tarım, yok edilen hayvancılıktır. Çöken eğitim sistemimizdir. Adım adım yok olan ahlaki değerlerimizdir. Kaybolan adalet duygusudur. Dış politikada yaşanan krizlerdir. Faize ayrılan milyon dolar’lardır” ifadelerini kullandı.

“DURUM GERÇEKTEN ÇOK VAHİM”

Başkan Hacıbekiroğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Türkiye nasıl kötü yönetiliyorsa Elazığ’da o derece kötü yönetiliyor. Gerek 17 yıllık AK Parti Belediyelerinin, gerek Elazığ milletvekillerinin başarısızlığı Elâzığ’ımızı maalesef her geçen gün geriye götürmüştür. Yıllardır, içme suyu denildi, altyapı denildi, Şorşor deresi denildi…2015 yılında yapımına başlanan ve 500 günde bitirilmesi planlanan Şorşor deresi projesi söylenen sürede bitirilmemekle kalmayıp, yılan hikâyesine döndü. Bir yandan, aylar öncesinden, iktidar partisinin bir Milletvekili “Şorşor deresi ile ilgili çalışma bitti, ıslah edildi çok az bir kısmı kaldı derken; Şorşor deresi yakınında ikamet eden vatandaş ise 40 yıldır hayal edilen Şorşor deresi projesinin hüsranla bittiğini söylüyor. Hala Elazığ’ın merkezinden gelen derelerle, kanalizasyonun açıktan Şorşor deresine aktığı ve hala yaydığı kötü kokudan dolayı mağdur olduklarını ifade ediyor. Diğer tarafta arıtma tesisin içinde bulunduğu durum… Yerel Seçimler üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen, arıtma tesisinde bugüne kadar hiçbir değişiklik yok. Durum gerçekten çok Vahim !!! Şehrimizde içme suyu sorunu var. Buradaki pompalardan hala içme suyu pompalanıyor... Çevre kirliliği, doğa katliamı ve şehir insanımıza yıllardır içirilen sağlıksız sular... İnsana çevreye, doğaya saygısı olmayan zihniyetlerin getirdiği sonuç...

“BİZİM KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ERTELEYECEK, HAFİFE ALACAK BİR LÜKSÜMÜZ YOK”

Tek bunlar mı? Hayır… Çarpık ve Plansız kentleşme, Altyapı ve Otopark yetersizliği, Şehir içi Yolların bakımsızlığı, Mahalleler arası gelişmişlik farkı, İmar ve mülkiyet problemleri, Kentsel dönüşüm ve Depremsellik… Nereye dokunsak yüzlerce sorun ve sıkıntı ile karşılaşıyoruz… Bizim kentsel dönüşümü erteleyecek, hafife alacak bir lüksümüz yok.   Son zamanlarda Ülkemizde yaşanan depremler ve bilim adamlarının açıklamaları gösteriyor ki her an bir depremle karşı karşıya kalabiliriz. Elâzığ’ın coğrafi konumundan dolayı içinden boydan boya geçen Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) nedeniyle birinci dereceden deprem kuşağı içerisindedir. Elâzığ̆ il merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta olan DAF hattı olası bir depremde şehri 2. dereceden etkilemektedir. Şehirde yeni imar alanları oluşturulurken, önemli temel unsurlara dikkat edilmelidir. Acilen; beklenen nüfus artışı ve yayılma miktarına göre tasarım yapmak, deprem riski bulunan hali hazırdaki evlerin kentsel dönüşüm aracılığıyla hızlı bir onarıma ya da yenilemeye olanak verecek ihtimal planları hazırlayıp uygulamak zorundayız. Konutların durumuna göre; kentsel yenileme, eski haline getirme, ıslah-imar, yeniden canlandırma, yeniden oluşum, kentsel koruma, soylulaştırma, yapı stokunu iyileştirme gibi farklı kentsel dönüşüm uygulamaları da kullanılabilir. Ayrıca kentin yenilenme sürecinde, kanalizasyon sistemi elden geçirilip, geçmiş verilere göre bölgeye düşen yağış miktarı referans alınarak yeterli ölçekte genişletme çalışması biran önce yapılmalıdır. Teşekkürler…