İl Defterdarlığı için yer seçimi tamamlandı, imzalar atıldı.

Fizikken yetersiz ve olumsuz koşullar altında mevcut  geçici hizmet binasında hizmet veren Defterdarlık için kalıcı, modern, üst seviyede hizmet yürütümüne uygun; tüm merkez müdürlüklerin bir arada bulunacağı bir binanın yapılması için yapılan çalışmalar tamamlandı.

Verilen bu gayretler sonucunda Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na ile yaptığı görüşmeler sonucunda Elazığ Defterdarlık hizmet binası yapımı karara bağlandı.

TOKİ Başkanlığı Daire Başkanı Dursun Baştürk başkanlığındaki ekip ile, Elazığ Adalet Sarayı bitişiğinde bulunan 7 bin 360 metre kare yüzölçümlü taşınmaz üzerine, projesini Defterdarlığın hazırlayacağı, hizmet binası için imzalar altıldı.

İl Defterdar vekili Osman Akdemir, “Elazığ Defterdarlık hizmet binası yapımına ilişkin verdikleri katkılardan dolayı; Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a,Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi’ye, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun’a, Van Valisi Murat Zorluoğlu’na, Elazığ Ak Parti Milletvekillerimiz Tahir Öztürk, Metin Bulut, Av. Ömer Serdar ve Ejder  Açıkkapı’ya, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'a, Av. Vedat Pehlivan’a, Yozgat Defterdarı Erdoğan Yıldıraner’e, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemil Erdem’e,  Elazığ Milli Emlak Müdür V. Adil Kuzucu, Müdür Yrd. İdris Aran ve Defterdarlık Uzmanı Hakan Boydak’a şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.