İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantıları Devam Ediyor

İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları ikinci gününde 3 gündem maddesinin görüşülmesi ve karara bağlanması ile devam etti.

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantıları Devam Ediyor

Elazığ İl Özel İdaresi’nin Şubat ayı il genel meclisi toplantıları devam ediyor.

Meclis Başkanlığı’nı Metin Baki Ölçücü’nün yaptığı toplantıların ikinci gününde 3 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantılarda, Arıcak ilçesinde bulunan Şıh Ahmet Türbesi’nin turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan rapor; merkez ilçede bulunan Bahçelievler Ortaokulu’nda çevre düzenlenmesi yapılması için hazırlanan rapor ile Sancaklı köyünde kanalizasyon şebekesinin bulunmaması nedeniyle hazırlanan rapor okunarak karara bağlandı.

Toplantıda, “Elazığ merkeziden 28 kilometre mesafeli ve 45 haneli köy olan merkez ilçe Sancaklı köyünde kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır. 45 haneli köyün nüfusu takriben 250 olmaktadır. Kanalizasyon şebekesinin bulunmaması nedeniyle yer yer atık sular köy içerisinde atılarak köyün bitişiğindeki dereye akıtılmakta ve bu durum özellikle yaz aylarında insan çevre sağlığını tehdit ettiği görülmüştür. Sancaklı köyün iki mahalleli ve yerleşimin toplu olduğu köyde kanalizasyon şebekesinin yapılması durumunda fosseptik çukurun köyün alt kısmında bulunan ve takriben köyden 700 metre mesafede yapılabileceği gerekli akarın olduğu görülmüştür. İl genel meclisince alınacak kararla birlikte raporumuzun su ve kanal hizmetler müdürlüğüne gönderilmesi komisyonumuz tarafından uygun görüldü” denildi.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137