Elazığ İl Özel İdaresi’nin Ocak ayı İl Genel Meclisi toplantıları ilk oturumla başladı.

Meclis Başkanlığını İbrahim Şerbet’in yaptığı toplantıların ilk gününde İl Encümenince alınan kararlar hakkında meclis bilgilendirildi.

KARABULUT: BÜTÇE AYRILSA PALU’DA BÜTÜN İŞLER BİR SENEDE BİTER

Ak Parti Arıcak Meclis Üyesi Ali Karabulut, Palu’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Palu’da 17 tane sulama kanalı programa koymuşlar 17 tane sulama kanalının maliyetini 10 trilyonla yapamayız onun dışında köprü menfez ve yol derken 20 Milyonluk bir program yapmışlar bize verilen paraya göre hesapladığımızda içme suyu, asfalt, parke, menfez gibi hizmetlerde bulunduk ama bütçemiz bu kadarına yetti. Geçen sene yapılan programa göre bize bütçe ayrılsa Palu’da bütün işler bir senede biter ve artık diğer senelerde hiçbir hizmete gerek kalmaz” diye konuştu.

KARACİMŞİT: MUHTARLARIMIZ LİSTEDE AMA HİÇBİR HİZMET YOK

MHP Palu Meclis Üyesi Haşim Karacimşit, Palu’daki muhtarların taleplerini aktararak, “Köylerde muhtıralarımız çok sıkıntılı ve bizlerde sıkıntıdayız çünkü bizden önce ki il genel meclisinde ki arkadaşlarımız liste yaparak tüm köyleri yazmışlar şuan da Sayın Ali Karabulut Beyle birlikte muhtarlarımız bize gelerek listede olduklarını ama hiçbir hizmet yapılmadığını söylüyor” İfadelerini kullandı.   

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet’te yatırım programına göre hizmet yapılacağını kaydederek. “Geçmişte fazla program yapılarak hatalar yapılmışsa bu bizlerin veya sizlerin hatası değil. Birlik beraberlik içinde adapte olarak çalışıp hizmet yaparsak bu sorunlar ortadan kalkar” dedi.

Ak Parti Arıcak Meclis Üyesi Mehmet Hanifi Coşkun, 2019 yılında yapılan hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

CHP Karakoçan Meclis üyesi Mahmut Okçuoğlu, meclisin ilçe ve köyleri yeterince hizmet götürmedikleri kanısında olduğunu söyledi.

MHP’li Meclis Üyesi Osman Dilek’te, hazırlanan stratejik planda  2020 yılında yapılacakların belli olduğunu kaydetti.

 

Ak Parti Kovancılar Meclis Üyesi Kainat Bağbudar, bugüne kadar yapılan hizmetlerin görmezden gelinmemesi gerektiğini kaydetti.

Ak Partili Meclis Üyesi Ertuğrul Kar,bütçenin stratejik plana göre yapıldığını belirterek, stratejik plana ek planlar yapılabileceğini söyledi.