İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantıları ikinci oturumla devam etti. Meclis Başkanlığını İbrahim Şerbet’in yaptığı toplantıda komisyon üyelikleri belirlenirken; gündem maddeleri de görüşüldü.

YAPILAN SEÇİMLERİN ARDINDAN İL GENEL MECLİSİ’NİN YENİ YÖNETİMİ ŞÖYLE OLDU

MECLİS BAŞKANI; İbrahim Şerbet

MECLİS 1. BAŞKAN VEKİLİ; Eyüp Çelik

MECLİS 2. BAŞKAN VEKİLİ; Şemsettin Bal

DİVAN ASİL KATİPLERİ; Leyla Yanlıç, Turgay Aksoy

DİVAN YEDEK KATİPLERİ; Sedat Uyanık, Muzaffer Bulut

İL GENEL MECLİSİ İL ENCÜMENLERİ: Ertuğrul Kar, Kainat Bağbudar, Turgay Aksoy

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELİĞİNE;

1- Orhan Akyel

2- Eyüp Çelik

3- Suphi Özay

4- Şemsettin Bal

5- Aytunç Sunguroğlu

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU ÜYELİĞİNE;

1- Mehmet Ali Aytekin

2- Atilla Pirinç

3- Mehmet Darılmaz

4- Ali Karabulut

5- Osman Dilek

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU ÜYELİĞİNE;

1- İbrahim Şerbet

2- Fethi Ahmet Beşiktaş

3- Leyla Yanlıç

4- Hanifi Coşkun

5- Cevdet Doğan

EĞİTİM KÜLTÜR VE SOSYAL HİZMET KOMİSYONU ÜYELİĞİNE;

1- Sedat Uyanık

2- Sultan Kaya

3- Muzaffer Bulut

4- Halim Beyazelma

5- Ahmet Çiftçibaşı     

PIHTILI: YA ÖZEL İDARENİN BÜTÇESİNDEN ÖDENECEKTİ YA DA BİZE AYRILAN PAYDAN ÖDENECEKTİ

Toplantılarda İl Afet Durum Müdürlüğü’nün harcama kalemine aktarılması öngörülen ödenek hakkında AFAD Müdürü Osman Pıhtılı, meclise bilgi vererek, “Buradaki aktarılacak para da 2010 yılında yapılmış olan Afet Konutları ile ilgili bir mahkeme kararı vardı. Bu mahkeme kararına istinaden yükleyiciye çıkan bir ödeme vardı. Bunu biz başkanlığımızdan talep ettik ancak başkanlık davalı hasım mevkiinde Özel İdaresi Genel Sekreterliği olduğu için ödeyemeceğini, sayıştayın buna müsaade etmediği şeklinde bir görüş yazısı geldi. Çünkü davalı hasım mevkiinde ve özel idare genel sekreterliği başkanlık değil. Bunu üzerine ya Özel İdarenin bütçesinden ödenecekti ya da bize ayrılan paydan ödenecekti. Bu ödeneği de bu mahkeme giderlerine karşılanması için aktarılması ile olur bu”dedi.

SABUNCU: İL ÖZEL İDARE KURUMSAL GEÇMİŞİ OLAN BİRE TEŞKİLAT, KURUMSAL KAPASİTESİ OLAN BİR TEŞKİLAT

Toplantıya katılan Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “İl Özel İdare kurumsal geçmişi olan bire teşkilat, kurumsal kapasitesi olan bir teşkilat. Arkadaşlarımız uzun yıllar şehre hizmet ettikleri için çok ciddi bir hafızaları var. Şehri, kurumsal anlamda çok iyi tanıyorlar. Sizlerin de etkisi ile sizlerin de haberdar etmesi ile şehrimize bu önümüzdeki 5 yılda da birlikte hizmet etmeye çalışacağız. Biz ilimizin 550 köyünde, 711 mezrasında alt yapı çalışmaları anlamında ciddi hizmetler yapan ve şehrin bu konudaki en önemli teşkilatıyız” diye kaydetti.

SUNGUROĞLU: BİZİM GENÇLERİ AYAKTA TUTMA MECBURİYETİMİZ VAR

İl Genel Meclisi Üyelerinden Aytunç Sunguroğlu, “Türk gençliğine bizim gençler yetiştirme mecburiyetimiz var. Biz Elazığ İl Genel Meclisi olarak 30 kişiyiz. Kendi çalışan personelimizin 30 tane gencine burs vermeliyiz. Bizim gençleri ayakta tutma mecburiyetimiz var. 150 liralık bir ödenek koyarak 30 tane gencimizin okumasında fayda sağlayabilirsek bu bizlere gurur verir” ifadelerine yer verdi.

DİLEK: ÇOK HAYIRLI HİZMETLERİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE YAPILACAĞI KANAATİ VAR

İl Genel Meclisi Üyelerinden Osman Dilek, “Meclisin yapısını görünce çok hayırlı hizmetlerin birlik ve beraberlik içerisinde yapılacağı kanaati var. Bunu samimiyetimle söylüyorum” açıklamasında bulundu.

TELÇEKEN: HEPİMİZ AYNI FİKİRLERDE, AYNI DOĞRULTUDA HAREKET EDİYORUZ

İl Genel Meclisi Üyelerinden Cuma Telçeken, “Hepiniz ilde, tüm ilçelerden seçilmiş gelmiş çok değerli arkadaşlarımsınız. Hepimiz aynı fikirlerde, aynı doğrultuda hareket ediyoruz, ilimize, ilçelerimize, köyümüze, beldelerimize hizmet etmek için buradayız. Bende bağımsız bir kardeşiniz olarak seçildim geldim. Burada bende ilçem adına getireceğim bazı hizmetleri sizlerden yardım diliyorum. Hepinizin bana destek vereceğinize kesinlikle adım gibi eminim”dedi.